Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Eski Ramazanlar
Kadir Gecesi...
Müslümanlar için en kutsal gece, Kadir Gecesi'dir. Eski Ramazanlar'da, Ramazan'ın 26'ncı gününü 27'nci gününe bağlayan gece, Kur'an-ı Kerim'in Cebrail aracılığı ile ilk olarak Hazreti...devamı
Torpido imamlar
Ramazan gecelerinde, 33 rekat namaz kılınırdı. 13 rekatı mutat olan yatsı namazı, 20 rekatı da teravih namazı. Halk ikisine birden "Teravih namazı" derdi. Teravih namazı, büyük rağbet...devamı
Kadınların ahbaplığı
Ramazan'da kadınlar arasında yeni dostluklar, ahbaplıklar kurulurdu. Hem de çok sağlam. Sadece o günlükle kalmaz, bayramdan sonra da birbirlerinin ziyaretlerine giderler, dostlukları uzun...devamı
Kel Hasan'ın tiyatrosu
Tiyatronun kapısına, "Komik-i Şerih-i Hasan Efendi" diye yazılı bir levha astırırdı ama halk onu "Kel Hasan" olarak tanırdı. Başında gerçekten hiç saç yoktu. Dazlaktı kafası. Saçsız başına...devamı
Şehzadebaşı çapkınları
Ramazan gecelerinde İstanbul'un eğlence merkezi, Sultanahmet Meydanı'ndan, Saraçhanebaşı'na (şimdiki Fatih Parkı) kadar uzanan cadde idi. Bu uzun cadde, iki kısımdan oluşuyordu.devamı
Mis gibi pideler
Pide çıkartan fırınların önleri, dünün Ramazanlar'ında da tıpkı bugünkü gibi kalabalık olurdu. Evet, kalabalık yine o kalabalık, telaş yine o telaştı. Fakat pideler, bugünün pideleri...devamı
* Arap Bacı kalfalar
* Ramazan delileri
* Yanık sesli kadın hafızlar
* Kaymaklı börekler
* İftariyelik tepsileri
* Teravih namazı ve sopalı müezzinler
* Yiyecek dilenen goygoycular
* Oruç bozduran şakalar
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı