Hoşgeldin Ramazan
Ramazan Sofrası
Sağlık Rehberi
Rehber Kitaplar
Hikmetli Sözler
Ramazan Fetvaları
İmsakiye
Ramazan Nüktesi
Beyaz Hoca
Eski Ramazanlar
İslamın Altın İlkeleri
  -
  Sabah Gazetesi
  Günaydın Gazetesi
Ramazan Sofrası
Kara çuval helvası
Tencereye unu koyup, çok kısık ateşte 30 dakika kavurun. Unun rengi değişince margarini ekleyip, una yedirerek kavurmaya devam edin. Pekmez, şeker ve suyu koyup hızlıca karıştırın. Helva tencerenin ortasında toplanınca olmuş demektir. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Top şekli verip, servis tabağına dizin. Üzerine leblebi tozu gezdirip, servis yapın.
NOT: 1 çay bardağı sarı leblebiyi robottan geçirerek, leblebi tozu elde etmiş olursunuz.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı pekmez
* 2 çorba kaşığı leblebi tozu
* 1 su bardağı şeker
* 200 gram margarin
 
Köfteli tarhana
  Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su...devamı
 
Bardak mantısı
  Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve...devamı
 
Somun böreği
  Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp,...devamı
 
Kazandibi
  Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın,...devamı