Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kasım

Sporda 2007 yılının son 2 ayında Türkiye, futbol açısından önemli günler geçirdi. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, grupta ikinci yarıda yaptığı maçlarda puan kayıpları yaşayarak finallere gitme şansını zorlaştıran (A) Milli Futbol Takımı, mutlaka kazanması gereken deplasmandaki zorlu Norveç ve İstanbul'daki Bosna-Hersek maçlarında hayati galibiyetler elde ederek grup ikincisi oldu ve tarihinde 3. kez finallerde yer alma başarısını gösterdi.

Futbolda ayrıca Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, ilk tur grup mücadelesini 6 puanla 4. sırada tamamlayarak Avrupa defterini kapatırken, Fenerbahçe ise 11 puanla grup ikinciliğini elde etti ve tarihinde ilk kez bu ligde 2. tura yükseldi.

Türkiye için mutlu bir haber de Monaco'dan geldi. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), 2012 yılındaki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılmasına karar verdi.

23 Ekim-3 Kasım: ABD'nin Chicago kentindeki 14. Dünya Büyükler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 57 kiloda Yakup Kılıç ve 69 kiloda Adem Kılıççı ile 2 bronz madalya kazanıp 13. sırada yer alırken, Rusya, 3'er altın ve gümüşün yanı sıra 2 bronz madalyayla takım birinciliğine ulaştı.

3: Ankara'daki Grekoromen Güreş Birinci Ligi 2007 yılı finalinde Konya Şekerspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2 müsabakada da üstünlük sağlayarak şampiyon olurken, ASKİ Spor da üçüncülüğü aldı.

4: 38. Uluslararası Geleneksel New York Maratonu'nda birincilikleri, erkeklerde Kenyalı Martin Lel, 2.09.04.00, bayanlarda da İngiliz Paula Radcliffe, 2.23.09.00'lık dereceleriyle kazandılar.

4-6: Güney Kore'nin Incheon kentindeki 2. Dünya Poomse (Teknik) Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 6 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.Aynı kentteki Uluslararası Güney Kore Açık Tekvando Turnuvası'nda da Türkiye, 2'şer birincilik ve ikinciliğin yanı sıra 3 de üçüncülük kazandı.

6 ve 8: 17 Yaşaltı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile başkent Prag'da yaptığı özel maçlarda 1-0 galip geldi ve 2-2 berabere kaldı.

7-11: Bayanlar voleybolda Ankara'daki 29. Yaz Olimpiyat Oyunları Avrupa kıtası ön eleme turu mücadelesinde Türkiye, 4 maçını da kazanarak, 8 puanla grup birincisi oldu ve 2. tur elemelere katılmaya hak kazandı.

9-11: İsviçre'nin Winterthur kentindeki Dünya Salon Bisiklet Pist Şampiyonası'nda Almanya, 6 altın, 2'şer de gümüş ve bronz madalyayla birinciliği kazandı.

11: Hentbolda Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. turunda Çankaya Belediyesi, Ukraynalı, Anadolu Üniversitesi de Slovak rakiplerine elendiler.

13: 16 Yaşaltı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İstanbul'daki özel maçta Avusturya'yı 4-0 yendi.

2-16: Voleybolda Japonya'daki 10. Bayanlar Dünya Kupası'nda şampiyonluğu İtalya, 22 puanla ve ilk kez kazanırken, 20 puanlı 2 takımdan Brezilya averajla ikinciliği ve ABD de üçüncülüğü aldı.

12-17: Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'deki 9. Dünya Büyükler Vuşu Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler 52 kiloda Hüseyin Dündar ile 1 altın ve bayanlar 65 kiloda da Nurhayat Hiçyakmazer ile 1 bronz madalya kazandı.

17: 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki 11. maçında (A) Milli Takım, başkent Oslo'da Norveç'i Emre Belözoğlu ve Nihat'ın golleriyle 2-1 yendi.

- 17. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'ndaki 4. maçında milli takım, deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

13-20: Antalya'daki Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde Rusya'yı 2-1 yenen Özbekistan kazanırken, Türkiye de Brezilya'ya uzatmada 1-0 üstünlük sağlayarak üçüncülüğü aldı.

21: 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki 12. ve son maçında (A) Milli Takım, İstanbul'da Bosna-Hersek'i Nihat'ın tek golüyle 1-0 yendi. Milli takım, bu sonuçla 24 puanla, 31 puanlı Yunanistan'ın ardından grupta 2. olarak tarihinde 3. kez finallere katılmaya hak kazandı.

- Ümit Milli Futbol Takımı, Manisa'daki özel maçta İsveç'i 3-0 yendi.20 ve 22: 18 Yaşaltı (A) Genç Milli Futbol Takımı, Ankara'daki özel maçlarda Belçika ile 1-1 berabere kaldı ve 2-0 galip geldi.

24: Okçulukta 2. Dünya Kupası'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentindeki final mücadelesi sonunda en başarılı ülke, 1'er birincilik, ikincilik ve üçüncülükle Rusya oldu.

- Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF), Monaco'da yaptığı toplantıda, 2012'deki 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın organizasyon evsahipliğini İstanbul'a verdi.

16-25: Portekiz'in Porto kentindeki 6. Avrupa Futsal Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde İtalya'yı 3-1 yenen İspanya, 4. kez kazanırken, evsahibi Portekiz'i 3-2 yenen Rusya da üçüncülüğü aldı.

24-25: Fransa'nın başkenti Paris'teki Uluslararası Paris Açık Tekvando Turnuvası'nda Türkiye, 1'er birincilik (erkekler 68 kiloda Servet Tazegül) ve ikincilik (bayanlar 67 kiloda Sibel Güler) elde etti.

25: Futbolda Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban kentindeki 19. Dünya Kupası elemeleri kura çekimine göre Türkiye, Avrupa Kıtası 5. Grup'ta İspanya, Belçika, Bosna-Hersek, Estonya ve Ermenistan ile eşleşti.

- Hentbolda Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 3. turunda Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Ukraynalı rakibine sayı averajıyla, Ankara İl Özel İdaresi ise 2. turda 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 4 puanla 2. olup çıktığı 3. turda, İzlandalı rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Danimarkalı rakibine 2 maçta da yenilerek mücadelesini EHF Kupası 2. turunda sürdüren Beşiktaş, bu kupanın 2. turunda Belarus'dan rakibini sayı averajıyla elerken, 3. turda ise Hırvat rakibi önünde sayı averajıyla elenerek kupaya veda etti.

- Masa tenisinde ETTU Kupası'nın 1. turunda erkeklerde Beşiktaş ve Sarkuysanspor, bayanlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve Çukurova Üniversitesi, 2. turunda erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bayanlarda da Fenerbahçe elenirlerken, erkeklerde Fenerbahçe ilk 3 turu da geçip çeyrek finale yükseldi.

21-28: Antalya'nın Kemer ilçesindeki Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda Türkiye, Betül Cemre Yıldız ve Kübra Öztürk ile 2 bronz madalya kazandı.