Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump coronavirüs kararını duyurdu: Ulusal Muhafızlar harekete geçti

Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre dünya genelinde 336 bin vaka görüldü. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 641 olarak açıklandı. Gece saatlerinde ABD'den son dakika haberi geldi. ABD Başkanı Donald Trump corona virüsün en yoğun görüldüğü 3 eyalette ABD ordusunu harekete geçirdi ve ulusal muhafızları görevlendirdi... İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump coronavirüs kararını duyurdu: Ulusal Muhafızlar harekete geçti

Coronavirüste son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ederken bilanço da giderek ağırlaşıyor. Virüsün aşısını bulmak için ülkeler çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken yeni tedbirler de ağırlaşıyor. Son olarak ABD'den flaş bir hamle geldi. ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle New York, Washington ve California eyaletlerinde ulusal muhafızları görevlendirdi.

SON DAKİKA HABERİNİ TRUMP DUYURDU

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da coronavirüsle mücadelede yapılanları anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Coronavirüsün yoğun olarak görüldüğü New York, California ve Washington'da flaş bir karar alan Trump, ABD ordusunu harekete geçirdi. Trump, "Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları aktivite ettik." diye konuştu.

Peki kim Ulusal Muhafızlar kimdir? İşte ABD'de son dakika olarak duyurulan kararın detayları…

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump coronavirüs kararını duyurdu: Ulusal Muhafızlar harekete geçti

ABD'DE ULUSAL MUHAFIZLARIN GÖREVİ NE?

ABD'de Ulusal muhafızlar, büyük çaplı toplumsal olaylar ve doğal afet döneminde müdahale etmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için görev alıyor.

Birçoğu sivil hayat yaşayan ve yarı zamanlı orduda görev alan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altında bulunuyor.

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump coronavirüs kararını duyurdu: Ulusal Muhafızlar harekete geçti

BİLANÇO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR

Corona virüs salgını nedeniyle ABD'de bilanço giderek ağırlaşıyor. Her gün çok sayıda vakanın görüldüğü ülkede şu ana kadar ölü sayısı 260'ı buldu. Vaka sayısı ise 19'bini geçti. Coronavirüs en çok üç eyalette yoğun olarak görülüyor. New York'ta 8 bin 403, Washington'da 1524, California'da ise 1247 vaka görülüyor.

Sağlık sisteminin pahalılığı nedeniyle sık sık eleştirilen ABD'deki hastane faturaları Covid-19 salgını nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. ABD'de Corona virüs için tedavi gören bir kadına yaklaşık 35 bin dolar fatura çıkarılması ABD'nin sağlık sistemini de gözler önüne serdi.

ALIŞVERİŞE SINIRLAMA GETİRİLDİ

ABD'nin başkenti Washington'un banliyölerindeki marketlerinde gıda ve temel ihtiyaç ürünleri alımına limit getirildiği, ayrıca marketlere girebilen kişi sayısının da sınırlandığı belirtildi.