Birçok türü olan menekşe çiçeği daha çok ev bitkisi olarak yetiştirilir. Bu çiçeklerin evde bakımları oldukça kolaydır. Ancak ışık ve nem ihtiyacının karşılanması son derece önemlidir. Şubat ayında rengarenk açan bu çiçeklerin yaklaşık olarak 500 farklı türü bulunuyor. Parklarda, bahçelerde ve ev salonlarında yer bulan menekşelerin uzun ömürlü bir bitki olması da yetiştirilmesinin önemli nedenlerindendir.
Develer geçmişten günümüze kadar özellikle kervancılıkta kullanılmaları ile bilinen hayvanlardır. Bu hayvanların en büyük özellikleri hörgüçlü olmalarıdır ve hörgüçlerinde yağ depoladıkları için zor şartlara oldukça dayanıklı olmalarıdır. Ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan bu hayvanın genellikle eti, sütü ve postu için yetiştirirler. Pek çok insan develerin yetişkin halini bilir ancak devenin yavrusu hakkında pek fazla bilgiye sahip değildir. Deve yavruları hakkında en çok yanıtı bilinmek istenen sorulardan bir tanesi de devenin yavrusuna ne isim verildiğidir.
Bal üretmek amacı ile çiçekten çiçeğe gezen arılar polen ve nektar toplar. Bunun yanında bitki türlerinin tozlaşmasına da etki eder. Bitki türlerinin devamlılığı arılar sayesinde olmaktadır. Türlerin yok olması insanlık geleceğini risk altına atan önemli bir faktördür. Tozlaşma nedir? Bitkilerde tozlaşmaya etki eden faktörler nelerdir? Çiçekli bitkilerde tozlaşma nasıl olur?
Domates, öğünlerde çok yönlü olarak kullanılabilen bir meyvedir. Lezzetli bir domatesi saksıda veya açık tarlada uygun koşullarda üretmek mümkündür. Bu yazıda domates kaç günde bir sulanır, saksıda ve açık tarlada domates yetişmenin püf noktaları hakkındaki detayları paylaştık.
"Kışın zorlu şartlarında hayvancılık yapıyorlar" haberi için lütfen tıklayın...
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, verimli üretim yapan üreticilere daha çok destek vermek için çalışma yaptıklarını belirterek, "Hayvancılıkta verimliliğe uygun üretim yapanlar ödüllendirilerek daha çok destek alacak." dedi.
Türk teknoloji şirketi ORTEM'in "İnternetin İnekleri" projesi kapsamında geliştirdiği "elektronik küpe", Türkiye'de bulunan 20 milyona yakın büyükbaş hayvanı salgın ve hırsızlıktan koruyacak .
Hayvancılık ile uğraşan ve devlet teşvik ve desteklerinden faydalanan binlerce vatandaş buzağı desteklemelerine dair bilgileri araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den müjdeli haber geldi. 2018 yılına ait buzağı desteklemesine ilişkin ödemelerin yapılacağı müjdesi verildi. Müjdeli açıklamanın ardından binlerce birey "Buzağı desteklemesi ne zaman ödenecek" "Buza desteklemesi ne zaman verilecek" sorusunu araştırıyor. Peki, buzağı desteklemesinden kimler faydalanabilecek?
Bakanlığın, "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2021'den geçerli olmak üzere, yürürlüğe girdi.