ABD, Rusya'nın iki petrol şirketini yaptırım listesine aldı!
ABD'den yapılan açıklamada, Rusya’nın iki petrol şirketi olan ROSNEFT ve LUKOIL’i yaptırım listesine alındı. Öte yandan ABD'nin Hazine Bakanı Scott Bessent ciddi bir artış yapacaklarını dile getirmişti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için barış sürecine ciddi bağlılık göstermemesi nedeniyle bu adımın atıldığı bildirildi. Rusya'nın iki büyük petrol şirketi Rosneft ve Lukoil'in yaptırım listesine alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu şirketlerin iştiraklerinin de yaptırım listesine eklendiği kaydedildi. Açıklamada, yaptırımların Rusya'nın enerji sektörü üzerindeki baskıyı artıracağı, "Kremlin'in savaş için gelir elde etme ve zayıflayan ekonomisini destekleme kabiliyetini zayıflatacağı" aktarıldı.
"KALICI BARIŞ RUSYA'NIN İYİ NİYETLE MÜZAKERE YAPMA İSTEĞİNE BAĞLI"
ABD Hazine Bakanlığının barış sürecini desteklemek için yetkilerini kullanmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, "ABD, savaşın barışçıl şekilde çözülmesini savunmaya devam edecek ve kalıcı barış tamamen Rusya'nın iyi niyetle müzakere yapma isteğine bağlıdır." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı sona erdirmeyi reddetmesi nedeniyle savaşa finansman sağlayan Rusya'nın en büyük iki petrol şirketine yaptırım uygulandığını belirtti. Bessent, "Hazine Bakanlığı, Başkan Trump'ın bir savaşı daha sona erdirme çabalarını desteklemek için gerekirse daha fazla adım atmaya hazır. Müttefiklerimizi bize katılmaya ve bu yaptırımlara uymaya çağırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
ABD HAZİNE BAKANI "CİDDİ BİR ARTIŞ AÇIKLAYACAĞIZ" DEMİŞTİ
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Beyaz Saray'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bessent, açıklamasında, "Bugün borsa kapanışından sonra ya da yarın sabah ilk iş olarak Rusya yaptırımlarında ciddi bir artış açıklayacağız." dedi.