ABD Savunma Bakanı medyayı hedef aldı: Fordo'ya devasa zarar verdik

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, CNN ve New York Times'ı eleştirerek, "Trump karşıtı basın saldırıyı değersizleştiriyor." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı medyayı hedef aldı: Fordo’ya devasa zarar verdik

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında ABD'nin İran'daki nükleer tesislere saldırıları ve ABD basınına sızan istihbarat raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hegseth, "İstihbarat raporu, operasyonu başarısız olarak göstermek için sızdırıldı. Medya, ön raporlara bakarak sorumsuzca hareket etti. Medya skandal peşinde koşuyor, başarıları görmezden geliyor, Başkan Trump'ı hedef seçiyor" ifadelerini kullandı.

Hegseth, ABD basınını eleştirerek, "CNN ve NYT gerçekleri yazmıyor" ifadelerini kullandı.

Hegseth şöyle devam etti: "Trump karşıtı basın saldırıyı değersizleştiriyor. Suyu bulandırmak için yalan söylüyorlar. Sahte ve yanlış haberlere alıştık. Sürece zarar veriyorlar."

Hegseth, "İran'ın nükleer programının yok edildiği" iddiasını da yineleyerek "İran'a cesurca operasyon yaptık. İran'daki Fordo Tesisi'ne devasa zarar verdik" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı medyayı hedef aldı: Fordo’ya devasa zarar verdik

ABD BASINI NE YAZMIŞTI?

İlk önce CNN'in gündeme getirdiği, ABD'de hazırlanan bir ön istihbarat değerlendirmesinde, ABD'nin hafta sonu İran'ın 3 nükleer tesisine düzenlediği hava saldırılarının, İran'ın nükleer programının temel yapısını yok etmediği, muhtemelen sadece aylarca geriye götürdüğü belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise, 21 Haziran'da ABD B-2 uçaklarının İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlediğini duyurmuş, saldırıların İran'ın nükleer zenginleştirme tesislerini "tamamen ve bütünüyle yok ettiğini" öne sürmüştü.