AstraZeneca aşısında ölümler durdurulamıyordu… Alman bilim insanları müjdeyi verdi!
Koronavirüs salgınında dünya genelinde hızla devam aşı uygulamalarında meydana gelen ölümler büyük panik yaratıyordu. Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği AstraZeneca aşısı, neden olduğu kan pıhtısı oluşumuyla onlarca ölüme neden olmuştu. Son dönemde giderek endişe yaratan ölüm oranlarına, Alman bilim insanlarından rahatlatan açıklama geldi.
İngiltere'de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, neden olduğu ölümler nedeniyle uzun süredir dünya gündeminden düşmüyor. Aşı neden olduğu kan pıhtısı oluşumu nedeniyle birçok ülke tarafından yasaklanan AstraZeneca aşısı, geçtiğimiz gün yeni bir ölüm vakasıyla endişe yaratmış, AstraZeneca'nın kullanımı bir kez daha tartışmaya açılmıştı.
KAN PIHTISI ÖLÜMLERİ DURDURULAMIYORDU
Johnson & Johnson aşısında da yaşanan kan pıhtısı oluşumu ABD'de endişe yaratırken, AstraZeneca'nın Avrupa'da neden olduğu 451 kan pıhtısı vakasının 56'sı ölümle sonuçlanmıştı Dünyayı endişeye sürükleyen kan pıhtısı tehlikesine ilişkin, Alman bilim insanlarından müjdeli bir haber geldi.
Frankfurt Goethe Üniversitesi ve Ulm Üniversitesi araştırmacılar, kan pıhtısı sorunun adenovirüs vektöründe yattığını açıkladı.
SORUNUN NEDENİ ADENOVİRÜS
Benzer bir yöntemin kullanıldığı AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşılarının, koronavirüse karşı etkin olan maddenin vücuda girebilmesi için kullanılan bir tür soğuk virüsün, kan pıhtısına neden olduğunun anlaşıldığını duyuran bilim insanları, bu sorunu gidermek için çalışmaların başladığını söyledi.