Erbil'de ABD Başkonsolosluğu'na İHA saldırısı
Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havalimanı'na ve kentteki ABD Başkonsolosluğu'na İHA saldırısı düzenlendi. İHA’ların hava savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtildi.
İran-ABD-İsrail arasındaki savaşın başlamasıyla Irak'ta saldırıların hedefi oluyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde gece saatlerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) çok sayıda saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklar, İHA'ların Erbil Uluslararası Havalimanı ve ABD Başkonsolosluğu'nu hedef aldığını aktardı. İHA'ların hava savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtildi.
İHA'LAR BAZI YERLEŞİM ALANLARINA DÜŞTÜ
Yerel kaynaklar, hava savunması tarafından düşürülen İHA'ların bazı yerleşim alanlarına düştüğünü söyledi. Erbil'e bağlı Habat ve Ankava bölgelerinde evlere isabet eden İHA parçaları maddi hasara yol açtı.
OKULLARA BİR GÜN ARA VERİLDİ
Saldırıların ardından kapatılan ve bugün yeniden başlaması planlanan eğitime verilen aranın devam edeceği bildirildi. Erbil Valiliği, güvenlik durumu nedeniyle bugün için resmi tatil ilan edildiğini duyurdu. Açıklamada, kararın ilkokuldan üniversitelere kadar tüm kamu ve özel eğitim kurumlarını kapsadığı belirtildi. Dohuk Valiliği de bir açıklama yayınlayarak, 29 Mart'ta güvenlik durumu nedeniyle tüm okul ve üniversitelerde eğitime ara verildiğini duyurdu.
TAHLİYE İDDİALARINA YANIT
Erbil Valiliği, ABD Konsolosluğu çevresindeki bazı konutların, saldırılar nedeniyle tahliye edileceğine yönelik iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, "30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Kore Köyü, İspanyol Köyü, Öğretmenler Sitesi, İtalyan Köyü 2, Aram 1 ve 2 ile Mas bölgelerinin tahliye edileceği yönündeki söylentiler, asılsızdır" denildi.