Irak'taki protestolarda 2 gösterici daha öldü

Irak Sağlık Bakanlığı dün ülkenin 8 kentinde düzenlenen protesto gösterilerinde 2 kişinin daha öldüğünü ve 45 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Irak’taki protestolarda 2 gösterici daha öldü

Irak'ın Necef kentinde, hizmet yoksunluğu, işsizlik ve elektrik kesintilerine karşı düzenlenen gösterilerde bir kişinin öldüğü bildirildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Necef'teki gösteriler sırasında bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Irak'taki gösterilerde bir kişinin öldüğü açıklandı

Açıklamada, ülke genelindeki gösterilerde yaralanan 45 kişiden büyük bir bölümünün Bağdat, Divaniye ve Zi Kar illerinde görevli emniyet güçlerinden olduğu bilgisi verildi. Bu arada, Irak'ta İnsan Hakları Komiserliğinden yapılan açıklamada, Babil ve Vasıt illerindeki son gösterilerde gözaltına alınan 203 kişinin salıverildiği duyuruldu.

PROTESTOCULARI DAĞITMAK İÇİN ATEŞ AÇILDI

Divaniye ilinde dün güvenlik güçlerinin Şii Bedir Örgütü binası önünde toplanan protestocuları dağıtmak için açtığı ateş sonucu bir gösterici hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Ülkenin güney vilayetlerinde işsizlik sorunuyla başlayan gösteriler, elektrik kesintisiyle daha da tırmandı. Basra, Musenna, Zikar, Meysan ve Necef'ten kısa bir süre sonra, 14 Temmuz'da gösteriler başkent Bağdat'a sıçradı.

Irak güvenlik güçleri, protestoları bastırmak için zaman zaman göstericilere gerçek mermiyle müdahale ediyor. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!