İsrail Gazze'de ateşkesi yine ihlal etti: Saldırıda bir Filistinli daha yaşamını yitirdi

Gazze'de varılan ateşkesi ihlal ederek İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı. Gazze Şeridi'nin orta, kuzey ve güney bölgeleri İsrail ordusu tarafından yoğun topçu atışlarıyla hedef alındı.

İsrail Gazze’de ateşkesi yine ihlal etti: Saldırıda bir Filistinli daha yaşamını yitirdi

Gazze Şeridi'nde 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını hemen her gün ihlal eden İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı'nda rastgele ateş açtı. Saldırıda Revan Feyyan hayatını kaybetti.

12 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK YARALANDI

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'ya bağlı Atatra bölgesinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu ise 12 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

Filistinli çocuk, tedavi için Şifa Hastanesine kaldırıldı.

Gazze Şeridi'nin orta, kuzey ve güney bölgeleri İsrail ordusu tarafından yoğun topçu atışlarıyla hedef alındı.

713 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025'ten bu yana İsrail'in saldırılarında 713 kişinin yaşamını yitirdiği, 1940 kişinin yaralandığı, enkaz altından ise 756 cenazenin çıkarıldığı ifade edildi.

İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplam can kaybının 72 bin 289'a, yaralı sayısının ise 172 bin 40'a çıktığı kaydedildi.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!