İsrailli bakandan Türkiye açıklaması!

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Türkiye ile Suriye’de yaşanan gerilimin ardından açıklamalarda bulundu. Her zaman diplomatik çözümü tercih ettiklerini savunan bakan, gerilimi artırma niyetinde olmadıklarını iddia etti.

İsrailli bakandan Türkiye açıklaması!

İsrail'den Türkiye ile diplomatik ilişkilere ilişkin bir açıklama yapıldı. İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunda yaptığı konuşmada, İsrail'in Türkiye ile gerilimi artırma niyetinde olmadığını iddia etti.

İsrailli bakandan Türkiye açıklaması!

Saar, İsrail'in "her zaman diplomatik çözümü tercih ettiğini" savunarak, "Statükoyu korumakta kararlıyız. Suriye'de Türk üslerinin kurulmasını kabul etmeyeceğiz " dedi.

İsrailli bakandan Türkiye açıklaması!

Saar'ın açıklamaları, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Suriye'deki Ebu Zuhur Hava Üssü'ne düzenlediği saldırının ardından bölgede yükselen gerilim sonrasında geldi.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Serhat Kandiloğlu - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!