Kim Jong-un bu işe çok kızacak! Kuzey Kore'ya balonla tam 1 milyon broşür gönderdi
Güney Kore'de bir aktivist, Kuzey Kore'ye balonla tam 1 milyon broşür gönderdi. Daha önce de benzer eylemlerde bulunan aktivis broşürlerin yanı sıra dünyadan haberler ve USB disklerini de paketlere koydu. Kuzey Kore'nin yönetimi biçimi ile Kim Jong-un ve ailesini sert ve sürekli bir dille eleştiren aktivistin başı ise Güney Kore'deki bir yasa nedeniyle dertte.
Kuzey Kore karşıtı Güney Koreli bir aktivist, Kuzey Kore'ye balonla tam 1 milyon adet propaganda broşürü gönderdi. Aslında bu Park Sanh-hak isimli aktivistin ilk olayı değil. Daha önce de benzer eylemlerde bulunan Park, Kuzey Kore'nin nükleer programı ve Kim'in ailesinin kalıcı yönetimini eleştiren broşürlerle doldurduğu 20 büyük balonu Güney Kore sınırından havaya bıraktığını söyledi.
BİLGİLER VERMEYE ÇALIŞIYOR
Balonlar aynı zamanda Güney Kore'ye gelen muhafazakar cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol'un da fotoğraflarını içeriyor. Balonlara Güney Kore'nin ekonomik ve kültürel gelişimi hakkında da bilgi veren küçük kitaplar ile USB bellekleri de koyduğunu dile getirdi.
"KUZEY KORE BİZİ ALDATTI"
Park sözlerine şu ifadelere yer verdi:
"Kore bizi aldattı. Bir zamanlar nükleer bombalarını kaldıracağını dile getirmişti. Ancak lider Kim Jong-un ve kız kardeşi Kim Yo Jong şimdi Güney Kore ile uluslararası topluma önleyici nükleer saldırılar başlatmakle tehdit ediyor. Bu tür eylemleri kınamak istiyorum" dedi.
KUZEY KORE TARAFIDNAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK
Uçurduğu broşülerin bazıları Kuzey Kore şehirlerine ulaştı. Ancak yetkililer büyük bir kısmının Güney Kore bölgelerine indiğini söylüyor. Kuzey Kore'den broşülerle ilgili bir açıklama gelmedi.