Papa 'cehennem yok' dedi Vatikan karıştı
Katolik Ruhani Lideri Papa Fransuva'nın bir İtalyan gazetesine verdiği röportajda yaptığı "Cehennem aslında yok, günahkar ruhlar ortadan kaybolur" açıklaması Vatikan'ı karıştırdı
İtalyan La Repubblica gazetesi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun "Cehennem yoktur" dediğini iddia etti. İbrahimi dinlerde yer alan cennet-cehennem inanışıyla çelişen iddianın tartışma yaratması üzerine Vatikan'dan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu makalede alıntı olarak tırnak içinde verilen ifadeler, Papa'nın sözlerinin birebir dökümü olarak kabul edilemez" denildi. La Repubblica'nın kurucusu ve eski yayın yönetmeni Eugenio Scalfari, daha önce birkaç kez yaptığı gibi Papa ile sohbetini gazetede yayımladı.
PAPA'NIN ATESİT ARKADAŞI...
İtalya'da medya dünyasının en tanınmış isimlerinden olan ateist gazeteci Scalfari kendisini "Papa'nın arkadaşı" olarak tanımlıyor.
'PAPA'NIN SÖZLERİNE SADIK BİR ALINTI DEĞİL'
"Papa geçenlerde La Repubblica gazetesinin kurucusunu, Paskalya vesilesiyle özel bir görüşme için kabul etmiştir ancak kendisine herhangi bir mülakat vermemiştir. Bugün yayımlanan makalenin yazarının yer verdiği ifadeler Papa'nın ağzından çıkan sözcüklerin birebir alıntısı değildir, yazarın bunları yeniden düzenlemesinin sonucudur. Söz konusu makalede alıntı olarak tırnak içinde verilen ifadeler, Papa'nın sözlerinin aslına sadık bir dökümü olarak kabul edilemez."
Eugenio Scalfari, daha önce de Papa ile sıradışı sohbetler yapmış ve bu söyleşilerden bazıları yine tartışma yaratmıştı. 93 yaşındaki Scalfari'nin söyleşileri kayıt cihazına kaydetmemesi de, bazı sözlerin Papa'nın ağzından birebir bu şekilde çıkıp çıkmadığıyla ilgili şüphelere neden olmuştu.
Papa'nın bu soruya şöyle cevap verdiği belirtildi."Yaradılış bu şekilde gerçekleşmez. Yaratıcı, yani Tanrı tüm evreni ve enerjiyi yarattı. Ve bu enerji, Tanrı'nın yeryüzünü, dağları, denizi, yıldızları, gaalksileri ve canlıları, hatta parçacıkları ve atomu, kutsal doğanın hayat verdiği çeşitli türleri yaratmak için kullandığı enstrümandır."
Papa ayrıca, "Her bir canlı türü, binlerce hatta belki milyarlarca yıl sürer ama sonra yok olur... Yok olan türlerin yerini yeni türler alır. Bu değişimi yöneten de yaratıcı Tanrı'dır" dedi.