Son dakika | ABD Başkanı Donald Trump'tan 'Gazze' açıklaması: Anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

Son dakika haberleri... ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki krize ilişkin, "Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum ve sizi bu konuda bilgilendireceğiz." dedi.

Son dakika | ABD Başkanı Donald Trump’tan ’Gazze’ açıklaması: Anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

Son dakika haberleri... ABD Başkanı Trump, New York'a gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Trump, Gazze ile ilgili bir anlaşmaya varılıp varılmadığına ilişkin bir soruya, "Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum ve sizi bu konuda bilgilendireceğiz. Bir anlaşmaya çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Bu anlaşma rehinelerin geri dönmesini sağlayacak ve savaşı sona erdirecek bir anlaşma olacak. Barış getirecek bir anlaşma olacak." diye cevap verdi.

ABD Başkanı, daha önce 7 savaşı durdurduğuna atıfta bulunarak, "Sekizinci barış anlaşmasına vardığımızı düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

"ANLAŞMAYA ÇOK YAKINIZ" DEMİŞTİ

Trump, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve bölge liderleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Gazze'de bir anlaşmaya çok yakın olduklarını belirtmişti. Trump ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın İsrail tarafından ilhak edilmesine izin vermeyeceğini ifade etmişti.

"HİÇ GÖRMEDİĞİM KADAR İYİ NİYET VE HEVES VAR"

ABD Başkanı Donald Trump'tan Gazze'de muhtemel ateşkese ilişkin açıklama geldi. Kendisine ait Truth sosyal medya platformu üzerinden paylaşım yapan Trump, Gazze konusunda Orta Doğu ülkeleri ile çok ilham verici ve verimli görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Yoğun müzakereler 4 gündür devam ediyor ve başarılı bir anlaşmaya varılana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. Bölgedeki tüm ülkelerin yapılan görüşmelere katıldığını aktaran Trump, "Hamas bu görüşmelerden haberdar ve İsrail, Başbakan Binyamin Netanyahu dahil tüm kademelerde bilgilendirildi" değerlendirmesinde bulundu. "Onlarca yıl sonra, bir anlaşmaya varmak için daha önce hiç görmediğim kadar iyi niyet ve heyecan var" diyen Trump, "Herkes bu ölüm ve karanlık dönemini geride bırakma konusunda heyecanlı. Bu müzakerelerin bir parçası olmak bir onurdur. Rehineleri geri almalı ve kalıcı ve uzun süreli barışı sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.