SON DAKİKA| ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'na saldırı düzenledi
Son Dakika: ABD ordusu, Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'na saldırı düzenledi. Öte yandan İran'ın saldırıları devam ederken Bahreyn ve Suudi Arabistan'da sirenler çaldı, halka güvenli bir yere gitme çağrısı yapıldı. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, “İran Hürmüz Boğazı’nda gemilere ateş açtığı her an, ABD bir köprüyü ya da enerji santralini bombalayıp yok edecek.” ifadelerini kullandı.
Son Dakika: ABD ordusu, Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'na saldırı düzenledi. Öte yandan İran'ın saldırıları devam ederken Bahreyn ve Suudi Arabistan'da sirenler çaldı, halka güvenli bir yere gitme çağrısı yapıldı.
İran'da Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'nın ABD tarafından füze saldırısıyla hedef alındığı bildirildi. Tesnim Haber Ajansı'na göre, yerel saatle 14.48'de düzenlenen saldırının etkisiyle adada şiddetli patlama sesleri duyuldu. Saldırının boyutu, füzenin isabet ettiği nokta ve meydana gelen muhtemel hasarın belirlenmesine yönelik incelemelerin yetkili kurumlarca başlatıldığı kaydedildi.
İRAN, BAHREYN VE ÜRDÜN'DEKİ ABD ÜSLERİNİ HEDEF ALDI
İran ordusu, Bahreyn ve Ürdün'deki ABD üslerine saldırılar düzenlediklerini açıkladı.
İran, ABD'nin saldırılarına misilleme olarak Körfez ülkelerindeki ABD üslerini hedef almaya devam ediyor. İran ordusu, Ürdün ve Bahreyn'deki ABD askeri üslerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini açıkladı. İran ordusu, sabah saatlerinde Ürdün'ün Azrak kentindeki ABD'ye ait Muwaffaq Salti Hava Üssü'nü ve Bahreyn'deki Şeyh İsa Hava Üssü'nü vurduklarını bildirdi.
ABD, Bahreyn ya da Ürdün İran saldırılarına ilişkin henüz açıklama yapmadı.
TRUMP: İRAN'DA ENERJİ SANTRALLERİNİ VURACAĞIZ
ABD Başkanı Donald Trump ise, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda İran'ın altyapısına yönelik yeni saldırı tehdidinde bulundu.
Trump, "Bundan böyle İran'ın Hürmüz Boğazı'nda bir gemiye füze, roket, insansız hava aracı veya başka herhangi bir silahla ateş açtığı her an ABD, başkent Tahran'da veya yakınında bulunanlar da dahil olmak üzere bir köprüyü veya elektrik santralini bombalayıp imha edecek" ifadelerini kullandı.