Son dakika: Ukrayna'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor
Son dakika haberleri: Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasının ardından önceki gün sabah saatlerinde resmen askeri müdahaleyi başlatması, Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeleri ayağa kaldırdı. Başlayan askeri müdahale sonrası Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımlar görüşülmeye başlarken, bir çok ülke gibi Türkiye’de hemen vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından ayarlanan 2 otobüs Türkiye’ye doğru yola çıktı. Otobüste bulunan öğrencilerden Zafercan Zülka SABAH’a yaptığı açıklamada; “Şuanda 100 kişi kadarız iki otobüs ile ülkemize doğru yola çıktık. Allah devletimizden razı olsun, bize dua edin, sağ salim ülkemize dönelim. Burada herkes tedirgin, yolda silahlanmış siviller görüyorum. İnsanlar çaresiz” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının, Ukrayna-Türkiye kara yolu güzergahındaki Romanya, Macaristan, Slovakya, Polonya, Moldova ve Bulgaristan geçişlerinde Türkiye'nin ilgili yurt dışı temsilcilikleriyle 7/24 temas kurabileceklerini söyledi.
Son dakika haberleri: Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Türk vatandaşlarının otobüslerle Türkiye'ye tahliyesine başlanıldı. Türk vatandaşları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından tahliye edilmeye başlanıldı.
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının 2 otobüsle karayolları üzerinden Türkiye'ye tahliye edildiğini açıkladı.
"BİZE DUA EDİN"
Yaşanan gelişmeler üzerine Ukrayna'da öğrenci olarak bulunan veya çalışan Türk vatandaşlarının aileleri endişeli bir bekleyiş içerisine girmişti. Kiev üniversitesinde okuyan, Zafercan Zülka; "Şimdi Bakanlığın ve konsolosluğun ayarladığı otobüsün içerisindeyim. Burada telefon da çok iyi çekmiyor. Ailelerimizle irtibat için kullanıyoruz. Şuan için şükürler olsun iyiyiz. Otobüs ülkemize doğru yola çıktı. Bize dua edin" dedi.