Trump Kanada’yı hedef aldı: Eyalet olmadan fayda istiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ile yaşanan tarife geriliminde Ottawa yönetimini hedef aldı. Kanada’nın ABD’de bir eyalet olmadan eyalet olmanın faydalarından yararlanmak istediğini savunan Trump, bu duruma artık izin vermeyeceklerini söyledi.

Trump Kanada’yı hedef aldı: Eyalet olmadan fayda istiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Kanada ile tarife gerilimine ilişkin açıklama yaptı.

Kanada'nın ABD'li çiftçilerden uzun yıllardır para aldığını ve onları tarifelere tabi tuttuğunu, artık buna izin vermeyeceklerini belirten Trump "Kanada, (ABD'de) bir eyalet olmadan eyalet olmanın faydalarından yararlanmak istiyor." ifadesini kullandı.

Trump Kanada’yı hedef aldı: Eyalet olmadan fayda istiyorlar

ABD-KANADA HATTINDA TARİFE SAVAŞI

ABD'nin, yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki Kanada ürünlerine yüzde 50'lik tarife uygulanması kararı üzerine Kanada, bu tarifelere misilleme yapacağını, müzakerelerin askıya alındığını bildirmişti.

Kanada Başbakanı Mark Carney, gelecek günlerde ABD'ye yönelik yeni tarife tedbirlerinin ayrıntılarını açıklayacaklarını ve bu tarifelerin 8 Eylül'de yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!