Yunan uzman: Batı Nil virüsü vakaları en çok ağustos sonunda görüldü

Atina Üniversitesi'nde görevli Epidemiyoloji Profesörü Dimitris Paraskevi, Batı Nil virüsü vakalarının en çok görüldüğü mevsimin ağustos sonunda görüldüğünü belirtti.

Yunan uzman: Batı Nil virüsü vakaları en çok ağustos sonunda görüldü

Epidemiyoloji Profesörü Paraskevi, Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye verdiği röportajda Batı Nil virüsünün ülkedeki seyrini değerlendirdi.

Paraskevi, çoğu kişinin hastalığı hafif semptomlarla geçirmesi nedeniyle virüsün bulaştığı insan sayısının resmi kayıtlara geçen vakaların çok üzerinde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"EYLÜLDE DE VAKALAR GÖRÜLEBİLİR"

Baş ağrısı, ateş, yorgunluk gibi hafif semptomların endişe verici olmadığını belirterek, merkezi sinir sistemindeki semptomlarla şiddetli baş ağrısı, bilinç kaybı gibi belirtilere ise dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Paraskevi, en çok Batı Nil virüsü vakasının ağustos sonunda görüldüğüne dikkat çekerek, eylülde de vakaların görülmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Zahit Yılmaz - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!