Zelenskiy: "St. Petersburg'daki petrol altyapısına saldırılar düzenledik"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın St. Petersburg kenti limanındaki petrol tesislerine ve kente yakın konumdaki Kronştadt Deniz Üssü'ne saldırılar gerçekleştirdiklerini bildirdi. Zelenskiy, bu hedeflerin Ukrayna sınırından 850 kilometreden daha fazla bir mesafede yer aldığını ifade etti.

Zelenskiy: St. Petersburg’daki petrol altyapısına saldırılar düzenledik

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'daki hedeflere yönelik uzun menzilli silahlar kullanarak saldırıları sürdürdüklerini duyurdu.

HEDEFLER UKRAYNA SINIRINDAN 850 KİLOMETREDEN DAHA FAZLA MESAFEDE

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın St. Petersburg kenti limanındaki petrol tesislerine ve kente yakın Kronştadt Deniz Üssü'ne saldırı düzenlediğini aktaran Zelenskiy, bu hedeflerin Ukrayna sınırından 850 kilometreden daha fazla bir mesafede yer aldığını ifade etti.

Zelenskiy, saldırılara ait olduğu belirtilen görüntüyü de paylaştı.

Ukrayna, haziranın başında da Kronştadt Deniz Üssü ve St. Petersburg'daki petrol altyapısını hedef almıştı.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Zahit Yılmaz - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!