Sabah Uygulaması
Sabah Uygulamamızı İndirin Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!

LGS’de Muğla'nın gururları SABAH'a konuştu!

LGS sınavı sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Muğla’dan 3 öğrenci 500 tam puan olarak LGS şampiyonları arasına girdi. Muğlalı LGS şampiyonları başarısının sırrını, kaliteli soru çözmek ve kitap okumak olduğunu vurguladı.

LGS’de Muğla’nın gururları SABAH’a konuştu!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 puan arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi.

Muğla'dan resmi ve özel toplam 11 bin 156 öğrenci sınavda ter döktü. Muğla'da 3 öğrenci, Türkiye genelinde 500 tam puan alan 193 öğrenci arasında girdi. Fethiye - Özel Fethiye Ortaokulu öğrencisi Aslı Koçak, Milas - Özel Özge Koleji öğrencisi Pelin Helvacı ve Milas - Özel İMİ Koleji öğrencisi Kuzey Göktepe toplam 48 ilden tam yapan öğrenciler arasına girerek Muğla'nın gururu oldu.

"ÇOK SORU DEĞİL KALİTELİ SORU ÇÖZEREK HAZIRLANDIM"

Matematik olimpiyatlarında üst üste birçok kez Türkiye 1'inci ve 2'ncilikleri olan Yatağan'da yaşayan Kuzey Göktepe, bu başarısını LGS şampiyonu olarak taçlandırdı. Çok çalışarak emeğinin karşılığını alacağını bildiğini belirten Kuzey Göktepe, "Sınava düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak hazırlandım. Bu kadar çok çalışmanın sonunda emeğimin karşılığını alacağımı biliyordum ve emeğimin karşılığını da aldığım için mutluyum. Sınava hazırlık süreci boyunca sadece çalışıp kendimi sıkmadım, dinlendiğim ve kendime ayırdığım zamanlarım da oldu. Çok fazla deneme sınavına girdim, bu denemelerim genelde inişli çıkışlıydı ve denemelerde yanlış yaptığım sorulara daha çok ağırlık verdim. Çok soru değil kaliteli soru çözmeye çalışıp çok soru tarzı gördüm. Bu da sınavda işime yaradı. Sınavda stres ve paniğe kapılmadan sınav anını iyi değerlendirdim. Şimdiki hedefim iyi bir liseye yerleşip geleceğim için güzel bir üniversiteye gitmek. Bu başarımda emekleri olan önce ailem daha sonra da okulum ve tüm öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KİTAP OKUMANIN FAYDASINI GÖRDÜM"

Sağlık personeli bir ailenin kızı olan Pelin Helvacı, kitap okumanın ve soru çözmenin başarısında büyük katkısı olduğunu söyledi. LGS şampiyonu Helvacı, "Ağustostan itibaren çalışmaya başladım, günlük 200-250 civarı soru çözmeye çalıştım. Konular işlendiği an o konu hakkında soru çözdüm. Eksik olduğumu gördüğüm yerleri öğretmenlerimden tekrar anlatmalarını rica ettim. Her gün mutlaka öğretmenlerime yapamadığım soruları sordum. Eve yorgun geldiğim için istediğim kadar soru çözemiyordum bu yüzden okuldaki teneffüs gibi boş zamanlarını soru çözmeye ayırdım. Böylece günlük çözdüğüm soru sayısını arttırdım. Olabildiğince farklı soru tipi görmek için farklı yayınlardan soru çözdüm. Bu sene çok okuyamasam da kitap okumayı çok seviyorum, bu sevgimin faydasını da her derste olmak üzere özellikle paragraf sorularında çok gördüm. Şimdilik belirli bir hedefim yok ama sayısal alanda eğitim görüp o alandaki mesleklere yönelmek istiyorum" diye konuştu.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!