MEB'den son dakika 'okullar ne zaman açılacak' duyurusu! 8,9,10,11 ve 12.sınıflar, Ortaokullar ve liseler için okul ne zaman açılacak?
Türkiye’de milyonlarca öğrenci ‘okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?’ sorularının yanıtlarını araştırırken, son dakika gelişmelerini de takip ediyor. Geçtiğimiz yılın son dönemlerine doğru koronavirüs kaynaklı olarak getirilen uzaktan eğitim süreci, daha sonra yaz tatili ile birlikte araya girmişti. Yeni dönemde de yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim süreci ile ilgili belirsizlikler sürüyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamalarında bulunmuş ve o tarihi işaret etmişlerdi. Peki, okullar ne zaman açılacak, 5 Ekim'de başlayacak mı? 9,10,11 ve 12.sınıflar okula ne zaman gidecek?
Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve velileri, okullarla ilgili gelecek son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı konusu merak edilirken, vatandaşlar 'Okullar ne zaman açılacak, tarih belli mi?' sorularının yanıtını araştırıyor. Bilindiği üzere ilkokul birinci sınıf öğrencileri 21 Eylül tarihi ile birlikte, yüz yüze eğitime başlamışlardı. Bu durum, diğer sınıflar için okulların ne zaman açılacağı konusu ile ilgili soruları da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamalarında bulunmuş ve o tarihi işaret etmişlerdi. Peki, 'Okullar ne zaman açılacak, ortaokullar ve liseler için okul ne zaman açılacak?' İşte son dakika haberinin ayrıntıları…
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, OKULLAR AÇILACAK MI, HANGİ SINIFLAR OKULA GİDECEK?
Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı araştırılırken son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor. Öğrenciler ve velileri resmi açıklamaları yakından takip ederken detaylar ise şu şekilde;
BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi; Okulların açılmasıyla ilgili genel karar alınmıştı. Hazırlık ve 1. sınıfların 21'inde açılmasıyla ilgili bakanlıklar bir çalışma yaptılar. Bu dönemde 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek. Salgının çok yoğun olduğu illerde ise gerektiğinde Hıfzıssıhha kurulları başlatmama kararı alabilir. 2-3 hafta içerisinden salgının durumu tekrar değerlendirilip ona göre kademeli geçişin olup olmayacağı ya da nasıl olacağı değerlendirilecek.
Bakan Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında şu an uzaktan eğitimde olan ortaokullar ve liselerin durumuna ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, diğer sınıfların durumuna ilişkin şu sözleri kullandı:
Bilim Kurulu'nun öneri paketi oluyor. Genel sadece okul değil çevre hayatla ilgili. Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istişare yapılıyor. Daha önceki yıllarda biz arkadaşlarla oturup şu tarihte açılsın diyebiliyorduk. Şimdi bu iş bütünsel bir iş. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda "Şu şu sınıflar açılabilir" önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz.
2. SINIFLAR OKULA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bakan Selçuk kademeli eğitimde hangi sınıfların okula başlayacağı ile ilgili şunları ifade etti;
Okuma yazma sürecinde okuma bayramı diye bir şey var. Bu Mart'tan sonra çocuklar hazır olur. Daha sonra yılsonuna doğru eğlenceli bir şekilde çalışma yapılır. Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var.
BAŞKA HANGİ SINIFLARIN AÇILMASI GÜNDEMDE?
Bakan Ziya Selçuk, şu açıklamalarda bulundu;
Bilim Kurulu'nun öneri paketi oluyor. Genel sadece okul değil çevre hayatla ilgili. Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istişare yapılıyor. Daha önceki yıllarda biz arkadaşlarla oturup şu tarihte açılsın diyebiliyorduk. Şimdi bu iş bütünsel bir iş. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda "Şu şu sınıflar açılabilir" önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz. AB ülkelerine bakın tüm öğrencileri, bütün sınıfları alıyorlar. Bu da bir tercih ama biz Türkiye'de benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını alalım istemiyoruz. Kontrollü gidelim istiyoruz. Aşama aşama sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk olsun istemiyoruz.