Tarihi Gemlik Lisesi yeniden inşa edilecek

Eğitime yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, 2012 yılının 5. protokolü hayırsever kuruluş Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş (GEMPORT) ile Bursa Valiliği arasında imzalandı.

Vali Şahabettin Harput, imza töreninde, öğrencilerin çağa uygun, donanımlı yeni okullarda öğrenim görmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'yi 2023 ve 2050 hedeflerine taşıyacak gençlerin kaliteli okullarda yetişeceğini ifade eden Harput, ''Çocuklarımız ne kadar iyi şartlarda eğitilirse kendi milli ve manevi değerlerine o kadar sahip çıkacaklar'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da çocuklara fırsat ve imkan verildikçe başarılı olacaklarını ve dünyayla karşılıklı rekabete gireceklerini belirtti.

Hayırsever kuruluş GEMPORT'un Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş da kurulu bulundukları Gemlik'te halka yönelik birçok hizmette bulunduklarını söyledi.Aktaş, ''Gemlik Lisesinin de GEMPORT tarafından yapılması ayrı bir gurur vesilesidir'' dedi.

Konuşmaların ardından Tarihi Gemlik Lisesi'nin yeniden inşa edilmesini sağlayacak protokol, imzalandı.

Protokol törenine, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik ve Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz da katıldı.

Tarihi Gemlik Lisesi için yapılacak yeni binada 24 derslik, 10 idari birim, 4 laboratuvar, 2 çok amaçlı salon bulunacak. Okulda, bin 100 öğrenci eğitim görebilecek. Okulun maliyeti ise 2 milyon TL olacak.