Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" tarafından Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, Erdoğan'ın, "Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadesiyle siyaset sahnesinde yerini aldı.
Vesayet odakları ile bölücü terör örgütlerinin faaliyetlerine, kapatma davası ve darbe girişimlerine maruz kalan AK Parti, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engellere rağmen 21 yıla çok sayıda seçim başarısı sığdırdı.
İzlediği başarılı politikaların yanı sıra iç ve dış politikaya adeta yön veren AK Parti, 22. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
Bakanlar ve siyasetin önde gelen isimleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 22 yıl önce bugün "Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çıktık, "Aydınlığa açık, karanlığa kapalıyız" dedik.
Milli iradeyi üstün tuttuk, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırdık, Demokrasi düşmanlarına fırsat vermedik.
Milletimizin refahını artırdık, ülkemizi dev eserlerle donattık.
Onurlu, hakkaniyetli dış politika ile dünyada söz sahibi olduk, daha adil dünya mümkün diyerek daima haklının yanında, daima mazlumun sesi olduk.
Binlerce yıldır süren davanın adı olan AK Parti'mizin bayrağı altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve dava arkadaşlarıyla aynı yolda yürümenin onur ve bahtiyarlığını yaşadık. Bu şerefi bizlere bahşeden Rabbimize şükürler olsun. Desteğini esirgemeyen aziz milletimiz var olsun.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bundan tam 22 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türk siyasi hayatında yepyeni bir sayfa açıldı.
"Aydınlığa açık, karanlığa kapalı" inancıyla çıkılan bu yolda birçok badireler atlatıldı. Kapatma davası, 15 Temmuz darbe girişimi ve daha niceleri…
Ülkemizde hukukun üstünlüğü hâkim olsun, vesayet sistemleri ortadan kalksın, üretim artsın, yerli ve milli teknoloji hamlesiyle tam bağımsız Türkiye ülküsü vatan toprağının dört bir yanında yankılansın…
İşte bu hedeflerle #AKParti dünya siyasetinde de bir yıldız gibi parladı. Girdiği her seçimde halkın büyük teveccühünü kazanan #AKParti'miz şimdi #TürkiyeYüzyılı'nı inşa sürecinde.
Milletiyle yine el ele, omuz omuza…
Nice 22 yıllara…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Türkiye'de çoğulculuğu, demokrasiyi, insan haklarını, sosyal hizmeti ve daha nicelerini yaygınlaştıran #AKParti22Yaşında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çıktığımız bu aziz yolculuğun 22. yılı kutlu olsun!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı" diyerek çıkılan bu yolun 22. yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'nın aydınlığını tüm dünyaya yaymak için hep birlikte çalışıyoruz.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Zaferlerin ve eserlerin partisi, milletin hikâyesi AK Parti 22 yaşında... Kutlu olsun!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: "Tek Başına İş Başına" "Her şey Türkiye için", "Durmak Yok, Yola Devam" "Haydi Bir Daha", "Sen Türkiye'sin, Büyük Düşün", "İlk Günkü Aşkla" "Vakit Türkiye Vakti" "Doğru Zaman, Doğru Adam" Milletin diliyle konuşan, milletiyle beraber yürüyen #AKParti22Yaşında Nice başarılara!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 22 yıldır #MilleteHizmetYolunda hız kesmeden çalışmaya devam ediyor; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin geleceğini bugünden tasarlıyoruz!
Çünkü bu yüzyıl, #TürkiyeYüzyılı...Nice yıllara…
AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum: "Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."
2001'de yükselen bu sesle yola çıkan milletin partisi #AKParti22Yaşında. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde nice AK yıllara…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti'miz, 22 yıl önce milletimizin verdiği büyük destekle yola çıkmış, Türkiye'nin her alanda dönüşümünü gerçekleştiren bir hareket olmuştur. Cumhurbaşkanımızın "güçlü, lider ve tam bağımsız büyük Türkiye" vizyonunda birleşen; onun fikirlerini, ideallerini, davasını paylaşan milyonlarca üye ve teşkilat mensubunun alın teri ve emeğinin temellerinde yükselen insan odaklı dış politikamız, sağlam temeller üzerine kurulu ekonomimiz ve güçlü demokrasimiz ile millî iradenin üzerimize yüklediği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, AK Parti'mizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, partimize gönül veren bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Aziz Milletimizin ve Kutlu davamızın hizmetkarı olan AK Parti, bundan tam 22 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ve liderliğinde milletimizin desteği ve duasıyla kuruldu.
Milletimize, devletimize eserler ve hizmetler siyasetiyle, yerli ve milli atılımlarıyla, ülkemize çağ atlatan dev icraatlarıyla destanlar yazan, küresel ölçekte kararlı duruşuyla Türkiye'yi en üst lige çıkartarak halkımızdan aralıksız destek alan, daha 2 ay önce de yeni ve büyük seçim zaferiyle bir kez daha onay alan, ve " Türkiye Yüzyılı" perspektifiyle çok daha büyük destanlar yazma yolunda durmaksızın mücadeleye devam eden, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'mizin 22. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu kutlu davaya hizmet eden, emeği geçenlere şükranlarımı sunarken, bu süreç içerisinde hayatını kaybetmiş olan dava arkadaşlarımıza yüce Allah'tan gani rahmet, görevine ve hizmetlerine devam edenlere ve AK Partimizde yeni görevlere gelecek tüm genç kardeşlerimize başarılar dilerim.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: #AkParti22Yaşında 28 Şubat süreci sonrasında demokrasiye ve hukuk devletine yönelik inancın kaybolduğu, ekonomik ve sosyal alanda bir travmanın yaşandığı dönemde Sn. Cumhurbaşkanımızın kararlı ve millete güven veren liderliğinde kurulan AK Parti bugün 22 yaşında. Bu 22 yılda aşılan sorunlar, atılan adımlar ve gelinen nokta için Sn. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. İlk günkü heyecan ve kararlılıkla bu kez çok daha meydan okuyucu bir söylem olan Türkiye Yüzyılını inşa etmek amacıyla gece gündüz hep birlikte çalışacağız inşallah.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Ak Parti kaç yaş alırsa alsın her zaman genç, her zaman dinamik.
Bir siyasi hareket olarak büyük bir Türkiye ve dünya markası olan AK Parti'nin, büyük demokrasi hareketimizin kuruluşunun 22. yıldönümünü kutluyoruz. Kaç yaş alırsa alsın Ak Parti hep 18 yaşında.
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001'de milletimiz için refah ve adalet arayışıyla bir yola çıktık. Kuşkusuz "bu hareketi millet kurdu, tabelasını biz astık!
AK Parti, Türkiye'deki demokrasi tarihinin çok önemli safhalarının belirleyicisi oldu. Güçlü siyasi yürüyüşüyle demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi için olağanüstü bir mücadele verdi.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde her türlü vesayete, siyasî suikast girişimlerine, demokrasimizi baltalamaya çalışanlara ve Yassıada zihniyetini diriltmeye çalışanlara karşı en güçlü mücadeleyi verdik.
AK Parti, her zaman milli iradeye koşulsuz bağlılığın adresi; eser siyasetinin partisi oldu. Cumhuriyetimizi yeni ufuklara taşıma iradesini ortaya koydu.
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimiz, geçtiğimiz 22 yıl boyunca milletimizin hayallerinin gerçekleşmesi için her alanda tarihi reformlara ve devasa yatırımlara imza attı.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ:
Milletin partisi Ak Parti,22 yaşında.
22 yıla Ak Parti;
7 milletvekili,
4 yerel ve
3 Cumhurbaşkanı seçimi ile
3 halkoylaması olmak üzere
Toplam 17seçim zaferi sığdırdı.
Ülkemize nice büyük eser ve hizmet kazandırdı, nice sessiz devrime imza attı.
Ak Partiyle daha nice yıllara!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 22 yıl önce bugün çıktığımız yolda Büyük Türkiye hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.
Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren milletimiz için pek çok eser ve hizmet ürettik. Ülkemizi tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, çevreden şehirciliğe kadar her alanda kalkındırarak sessiz bir devrim gerçekleştirdik.
Temsil ettiğimiz millî iradeden; her türlü kumpasa, yargı oyunlarına ve 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimine rağmen asla taviz vermedik.
Bizim tek bir gayemiz var, güçlü Türkiye'yi inşa edip gençlerimizin ulaşacağı 2053 ve 2071 hedeflerine hazır hâle getirmektir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde #TürkiyeYüzyılı için durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Bu kutlu davada bir nefer olmayı, Milletin Adamıyla birlikte ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip eyleyen Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıl önce bugün, bu millete ve bu ülkeye olan sevdamızla çıktık yola...
O gün; "Bundan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedik, olmadı da hamdolsun.
Bu cennet vatanı azimle, cesaretle, ferasetle adım adım hakkı olan noktaya taşımak için durmaksızın çalıştık. Demokrasimize kast edenlerin engellemelerini, ekonomik ve siyasi saldırılarını, eli kanlı terör örgütlerinin darbelerini bertaraf ettik.
Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, garip, hakkı hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanında olduk.
Türkiye'nin 81 ilinde, dünyanın dört bir yanında daha adil bir dünyanın imkanına inanarak çalıştık.
Başta çalışma hayatı olmak üzere insanımızı ilgilendiren her bir hizmet alanında hep daha iyisini hedefledik, tüm standartları yukarı taşıdık.
Kadının, erkeğin, gencin, yaşlının, işçinin, işverenin hakkını teslim ettik.
Tüm bunları 22 yıldır bu davaya mihmandarlık yapmış, gönlünü ve ömrünü vakfetmiş, bu yüzyılı Türkiye'mizin Yüzyılı yapmak için yılmadan çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirdik.
Bir millet sevdasının destanını yazmaya başladığımız 14 Ağustos Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş yıl dönümünün AK davamızın tüm neferlerine, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.
Daha yapacak çok işimiz, birlikte yürüyecek çok yolumuz var!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Milletin partisi, #AKParti22Yaşında! Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, nice yıllara...
AK Parti henüz 22 yaşında… Doğrular için hep işbaşında