Antalya’daki rüşvet soruşturmasında tutuklanan Muhittin Böcek’in ifadesi ortaya çıktı: 30 milyon TL’lik konuttan haberim yok
Antalya'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, savcılık ifadesi ortaya çıktı. Eski gelini Zeynep Kerimoğlu'na 30 milyon TL'lik bir konutun alındığı ve bu paranın iş insanı Yusuf Yadoğlu tarafından ödendiği iddiası ile ilgili Muhittin Böcek, "Aralarında nasıl bir ticaret ya da ilişki vardır haberdar değilim."
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, savcılıktaki ifadesinde 'rüşvet' suçlamalarını reddetti. Böcek, eski gelinine alınan 30 milyon liralık evin parasının iş insanı Yusuf Yadoğlu tarafından ödendiğine, yine 8 milyon 500 bin liralık araç giydirme faturasının Yadoğlu tarafından ödendiğine ilişkin bilgisi olmadığını ifade etti.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 ayrı rüşvet eylemiyle suçlanıp dün gece tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, savcılık ifadesi ortaya çıktı. Böcek ifadesinde, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Daha önce İstanbul'daki başka bir dosyada tutuklu yargılanırken tahliye edilen iş insanı Yusuf Yadoğlu'nun ifadeleri ve sunulan belgeler doğrultusunda 2 ayrı rüşvetle suçlanan Böcek, Yusuf Yadoğlu'nu yaklaşık 10 yıldır tanıdığını belirterek, şöyle konuştu:
"Kendisi genel olarak kamu kurumlarıyla çeşitli sahalarda iş yapan bir iş insanıdır. Bu şahısla detay bir diyaloğum ya da samimiyetim yoktur. Yusuf Yadoğlu ya da başkaca bir iş insanıyla detay bir diyaloğa girecek bir konumda zaten değilim. Kendisinin şahsıma ve oğlum Gökhan Böcek'e yönelik isnatlarından haberdar değilim. Oğlum Gökhan Böcek'in Yusuf Yadoğlu ile olan tanışıklığı ya da samimiyetini bilmiyorum. Aralarında nasıl bir ticaret ya da ilişki vardır haberdar değilim."
'BİR EV İÇİN MİNNET EDECEK DURUMDA DEĞİLİM'
Oğlu Gökhan Böcek'in Zeynep Kerimoğlu ile kısa bir evlilik süreci yaşadığını aktaran Muhittin Böcek, "Söz konusu boşanma anlaşmasına konu bir ev geçişi yapıldığını, tüm samimiyetimle söylüyorum ki emniyet ifadesi esnasında öğrendim. Oğluma sadece bu süreçte kızım gibi gördüğüm Zeynep'i mağdur etmemesini söyledim.
Erdoğan ÖZTÜRK