CHP yönetimi 3’e bölündü! İmamoğlu, PM’nin yüzde 25’ini ele geçirdi
CHP'de hem öncesi hem de sonrası ile gündeme oturan PM seçimleri, partide yeni bölünmelere sahne oldu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e saatlerce baskı yaparak kendi tercihlerini anahtar listeye ekleten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 60 üyeli PM'de 15 kişilik bir "İstanbul ekibi" inşa etti.
Kurultayın 2'nci günü gerçekleşen PM ve YDK seçimlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun baskısı damga vurdu.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i kıskaca alarak anahtar listesine 20 İstanbul üyesi ekletmeyi başaran İmamoğlu, seçimlerden de istediğini alarak çıktı.
PM seçimleri sonucunda en fazla oyu alan ilk 3 partili, İstanbul milletvekilleri Gökhan Zeybek, Özgür Karabat ve İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru oldu.
İstanbul'dan 15 üyeyi PM'ye gönderen seçim sonuçları, İmamoğlu'nun parti yönetimindeki gücünü daha da perçinledi.
ÖZEL, İSTANBUL VE MUHALİFLER
İstanbul'dan 20 ismi anahtar listeye eklememek için saatlerce direnen ancak başarılı olamayan Özgür Özel ise diğer yandan 8 kişilik "muhalif grup" şoku ile sarsıldı.
MURATHAN YILDIRIM