Deprem değil ihmal öldürecek! Bahçelievler’de çöken apartman tabut bina sorununu tekrar gündeme getirdi
İstanbul'da çöken 7 katlı bina megakentteki 'tabut bina' sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlara göre İstanbul'da deprem olmasa bile durduk yere yıkılma riski olan 1556 bina var. Büyükşehir Belediyesi, 'Deprem değil ihmal öldürür' düsturundan bihaber kentsel dönüşüme kayıtsızlığını sürdürüyor.
İstanbul, yaşanması beklenen depremin uyarıcısı niteliğindeki bir faciayı daha ucuz atlattı. Bahçelievler ilçesinde 1980'de inşa edilen 7 katlı binada dün sabah kısmi çökme meydana geldi.
Gece uyurken duydukları çatlama seslerine uyanan apartman sakinleri ölümden kıl payı kurtuldu. Öğleden sonra ise aynı ilçede bir binanın balkonu çöktü. "Deprem değil ihmal öldürür" gerçeğinden yola çıkan SABAH, megakentte giderek artan benzer vakaları mercek altına aldı.
Dün sabaha karşı saat 04.45 sıralarında Bahçelievler ilçesi, Zafer Mahallesi, Yadigar Sokak'ta bulunan ve 1980'de 4 kat olarak inşa edilen 7 katlı binada kısmi çökme meydana geldi.
Büyük bir felaketin ucuz atlatıldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 40 kişinin yaşadığı bina sakinleri Bahçelievler Belediyesi tarafından otellere yerleştirilirken, ilk 3 katı çöken binanın kontrollü yıkımı da tamamlandı.
"1999 ÖNCESİ YAPILAR RİSKLİ"
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, 1980'de inşa edilen 4 katlı bir binaya 1994'te 3 kat daha yapıldığını kaydederek, "7 katlı binada gece yoğun bir ses gelince komşularımız çıkıyor dışarı ve 3 katı çöküyor" dedi.
Mustafa KAYA