Şehit Astsubay Ali Horoz’un vasiyeti Türkiye’nin yüreğini dağladı! STK’lar kuyu açmak için sıraya girdi
Şehadetinden 3 gün önce "Şehit olursam Afrika ülkesine su kuyusu açın" diyen Astsubay Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti Türkiye'nin yüreğini dağladı. Şehidin vasiyeti iyilik hareketine dönüştü, 15 STK kuyu açmak için sıraya girdi.
Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un (25) vasiyeti Türkiye'nin yüreğini dağladı. Şehadetinden 3 gün önce dile getirdiği, "Şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum" sözleri bir gönül deryasına dönüştü.
Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere pek çok STK, Afrika'da kuyu açtırmak için harekete geçti. Şehidin ismi, mazlumlara hayat verecek su kuyularında yaşayacak.
Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, şehadetinden 3 gün önce cep telefonuyla çekilen görüntüsünde, "Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Cennette hepimiz iftara davetliyiz" dedi. Arkadaşının kendisinin şehit olduğunu rüyasında görmesi üzerine bu ifadeleri kullanan şehit astsubayın vasiyeti tüm Türkiye'nin yüreğine dokundu. Birçok sivil toplum örgütü şehidin vasiyetini yerine getirmek üzere adeta bir iyilik hareketine katılarak önemli bir misyon için kolları sıvadı.
BOYNUMUZUN BORCU...
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medyada bir paylaşım yaparak şehidin vasiyetini Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yerine getireceğini bildirdi. Erbaş, "Vasiyetini bizler TDV olarak yerine getireceğiz inşallah. Elhamdülillah şehitlerimizin her biri, bir dağ gibi önümüzde duruyor, sarsılmaz imanları ve böylesine şahitlikleriyle bizlerin yolunu aydınlatıyor.
ERDOĞAN YAPIK