Son dakika: Çanakkale alevlerle mücadele ediyor! Eceabat’taki yangın kontrol altında
Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Hayati tehlikesi olan vatandaşımız yok. Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak kapatılmış durumda. Çünkü hava araçları yoğun bir şekilde su alıyor. 9 köyden 1251 vatandaşımız tahliye edildi. Düne göre daha avantajlıyız. Devlet hastanesi ve üniversite ile ilgili bir risk yok. Yangının ilerlemesini durdurmuş vaziyetteyiz..." dedi. Öte yandan Çanakkale'de 6 yerleşim yeri için daha tahliye kararı alındı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde bugün başlayan orman yangını KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadesine yer verdi. İşte son dakika haberinin detayları.
Çanakkale'de dün başlayan ve yaklaşık 21 saattir devam eden orman yangınını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterle havadan inceledi.
Bakan Yumaklı, Çanakkale'deki devam eden orman yangını havadan helikopterle inceledi | Video
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Hayati tehlikesi olan vatandaşımız yok. Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak kapatılmış durumda. Çünkü hava araçları yoğun bir şekilde su alıyor. 9 köyden 1251 vatandaşımız tahliye edildi. Düne göre daha avantajlıyız. Devlet hastanesi ve üniversite ile ilgili bir risk yok. Yangının ilerlemesini durdurmuş vaziyetteyiz..."
KONTROL ALTINA ALINDI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eceabat'taki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde bugün başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Çanakkale'nin merkez ilçesinde dün başlayan yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalemiz gece boyunca da aralıksız devam edecek." dedi.
6 YERLEŞİM YERİ DAHA TAHLİYE EDİLDİ
Çanakkale'de dün çıkan orman yangına havadan ve karadan müdahale sürerken; Çanakkale Valiliği, 6 yerleşim alanının daha tahliye edileceğini duyurdu. Açıklamada, "İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarın da etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir. Aşağı Okçular köyü, Salavat ve Andıktaşı mahalleleri, Elmacık köyü ve bağlısı Değirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" denildi. Öte yandan Eceabat ilçesine bağlı Küçükanafarta köyü yakınlarında da saat 15.30 sıralarında makilik yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor.
YANGINININ ÇIKIŞ NOKTASINDAKİ İLK ANLAR İHA İLE GÖRÜNTÜLENDİ
Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince, bölgede 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanda etkili olan yangının başlamasına ilişkin İHA ile çekilen görüntüler paylaşıldı.
Kayıtlarda, Damyeri mevkisinde yerleşim alanı yakınında bir arazide yükselen dumanlar görülüyor.
Orman yangınının çıkış noktasındaki ilk anlar İHA ile görüntülendi | Video
Çanakkale'de dün saat 11.30 sıralarında çıkan ve yaklaşık 21 saattir devam eden orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor... Ekipler günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahaleye başladı. Karadan da ekipler yangına müdahaleye devam ediyor. Dün gece bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşık 1500 hektar alanın etkilendiği orman yangının, havanın aydınlanmasının ardından helikopter ile havadan inceledi.
Bakan Yumaklı: "Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı" | Video