Türkiye'de hangi ürünlerin GDO'lu olduğu konusunda bir etiketleme olmadığından, bu ürünleri dış görünüşünden ayırt etmek imkansız. Ancak tüketici olarak riski azaltabilecek bazı önlemler almak mümkün:
Ekolojik ürünler GDO'suz olması açısından en güvenli ürünler. Sertifikalı ürünlerin üzerinde "organik" ya da "ekolojik" ürün logosunu veya ürünün sertifika belgesini mutlaka görün veya satıcınızdan göstermesini isteyin.
Gıdaları mevsiminde yemeye özen gösterin. Mevsimi dışında yetiştirilen sebze ve meyveler için hormon, gen aktarımı ve benzeri doğal olmayan zorlama yöntemlerin kullanılma riski çok yüksek.
Özellikle ABD ve Arjantin gibi dünyada en çok GDO üreten ülkelerden gelen ürünlerin, GDO'lu olma riski çok yüksek.
Sürekli ürünlerini satın aldığınız gıda firmalarının tüketici servislerine, aldığınız ürünün GDO'lu olup olmadığını sorun.