Erdoğan yarın Libya'ya gidecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde çok sayıda işadamıyla birlikte yarın akşam saatlerinde resmi ziyarette bulunmak amacıyla Libya'ya gidecek.
Erdoğan'ın ziyaretine Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, milletvekilleri ve 100'ü aşkın işadamı eşlik edecek. Erdoğan, Libya'daki temaslarında Libya Lideri Kaddafi ve Libya Başbakanı Bağdadi Ali El Mahmudi'yle görüşmelerde bulunacak, Türk ve Libyalı işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu'na da katılacak. Erdoğan'ın, burada bir konuşma yapması bekleniyor.
Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında, Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu gözden geçirilecek, başta ekonomik/ticari ilişkiler olmak üzere her alanda işbirliğinin geliştirilmesi imkanları üzerinde durulacak.
Türkiye'nin, tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğu Libya ile ilişkileri son dönemde tatminkâr bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilişkilere yeni bir ivme verilmesi öngörülüyor. Libya'yı en son, Başbakan sıfatıyla 1996 yılında Necmettin Erbakan ziyaret etmişti.