Taksi sürücüsü öldürüldü

Üsküdar'da bir taksi sürücüsü tabancayla vurularak öldürüldü.

İcadiye Mahallesi Sübyeci Sokak üzerinde 34 TDN 61 plakalı taksinin sürücüsü Kenan Önal (54), aracı içinde ağır yaralı halde bulunarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ensesinde ve sırtında 3 kurşun yarası olduğu anlaşılan Önal, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Önal'ın, gasp amacıyla öldürüldüğü üzerinde durulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

"İSTANBUL GECELERİ TEHLİKELİ OLDUĞU İÇİN, BABAM GECELERİ ÇALIŞMAMA İZİN VERMEZDİ''

Üsküdar'da dün gece taksi şoförü Kenan Önal'ın tabancayla öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma, çok yönlü sürdürülüyor.

İcadiye Mahallesi Sübyeci Sokak'ta 34 TDN 61 plakalı taksinin sürücüsü Kenan Önal'ın ensesinden ve sırtından 3 kurşunla yaralı olarak bulunarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Önal'ın cesedi, otopsi amacıyla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Bu arada, taksi sürücüsü Önal'ın Güngören Sanayi Mahallesi'nde oturduğu ve Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Taksi Durağı'na bağlı olarak çalıştığı belirlendi.

Kenan Önal ile dönüşümlü olarak aynı takside şoför olarak çalışan oğlu Yunus Önal, takside kendisinin gündüz, babasının ise akşamları çalıştığını anlattı. Yunus Önal, ''Babama akşam saatlerinde taksiyi verdiğimde herhangi bir sıkıntısı yoktu. Daha sonra polisler bizi arayıp olayı bildirdiler. Babamın kimseyle bir husumeti yoktu. Ekmek parasını kazanmaya çalışan kendi halinde biridir. Bu durumdan ötürü çok üzgünüm. Emniyetin suçluları bir an önce yakalamasını istiyoruz. Taksicilerin güvenlik sorunlarının çözülmesi gerekiyor. İstanbul geceleri tehlikeli olduğu için, babam benim geceleri çalışmama izin vermezdi'' şeklinde konuştu.

Taksi şoförünün kardeşi Tevfik Önal da, ''Ağabeyim ekmek parasının peşinde koşan sade bir insandı. Suçluların yakalanmasını istiyoruz'' dedi. Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Taksi Durağı sorumlusu Tahsin Çalman da, Kenan Önal'ın sevilen bir kişi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Hiç kimseyle bugüne kadar tartıştığına bile şahit olmadım. Mülayim, kültürlü, oturmasını kalkmasını bilen bir insandı. Dün akşam cebinde 300 lira para olduğunu tahmin ediyoruz. Olaydan sonra cebinde hiç paranın bulunmadığını öğrendik. Cinayet gasp amacıyla işlenmiş olabilir.''

Olayı bir vatandaşın durağı arayarak ihbar ettiğini ifade eden Çalman, Önal'ın müşteriyi Merter civarından alıp Üsküdar'a gittiğini tahmin ettiklerini söyledi. Araçlara daha önce kabin uygulaması getirildiğini ancak bunun çözüm olmadığını dile getiren Çalman, her araçta görüntülü GPRS istediklerini belirterek ''Olumsuz bir durumda, taksici butona basarak polise uyarı verdiğinde, polis 5 dakika içinde olay yerine intikal edebilecektir. Bunu daha önce denedik çözüm oldu ama buna devletin ve mal sahiplerinin öncülük etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Bu arada, 1'i kız 3 çocuk babası ve bir oğlunun askerde olduğu öğrenilen Önal'ın cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.