Arınç'tan "imam hatip lisesi" yorumu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "28 Şubat sürecinde birilerinin emir ve talimatıyla 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, aslında imam hatip liseleri ve onların orta kısımlarına yönelik bir operasyondu" dedi.
Arınç, merkezi İstanbul'da bulunan Ensar Vakfı'nın Manisa şubesinin açılışına katıldı. Açılışta Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Recai Berber, Muzzafer Yurttaş, daire müdürleri ve davetliler de hazır bulundu. Ensar Vakfı'nın imam hatip neslinin Türkiye'de varlığını sürdürebilmesi için kurulduğunu belirten Arınç, vakfın imam hatip lisesi mezunlarını Türkiye için ne kadar yararlı olduğunu gösteren bir vakıf olduğunu vurguladı. Geçmişte imam hatip liselerinin önünü kesmeye çalışanların olduğunu anlatan Arınç, "İmam hatipte okuyanlara, burada okumak isteyenlere 'cenaze yıkayıcıları' sözünden başka bir etiketi layık görmeyen vardı. Bu okulları itilmişlerin, kakılmışların ve bu okulları fakir okulları, yoksul insanların okuyabilecekleri bir okul olarak görenler, daha sonra bu okul mezunlarının siyasaldan, ortadoğudan mezun olduktan sonra çok başarılı birer bürokrat birer bilim adamı olarak Türkiye'ye kazandırıldığını gördükten sonra büyük bir zorbalıkla önleri kesildi. Bu olayları yaşadık. Geriye dönecek değilim. Biz intikamcı değiliz. Hiçbir bir zaman bunu yapanlara beddua da etmedik. Bu bir sınavdır. İmam hatipler bugün aynı isimde yollarını daha güçlü bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.
"ÇOK GÖZ YAŞI DÖKTÜK"
"DÜZ LİSE MEZUNUYUM AMA LAFIMA, İBADETİME BAKMIŞLAR, 'İMAM HATİPLİ OLUR' DEMİŞLER''
Arınç, kendisinin 1995 yılında parlamentoya girdiğini ve o günlerde bazı kesimlerin kendisini imam hatip mezunu olarak lanse ettiğini kaydeden Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
"O zamanlar bazı dergiler, her yerde bir irtica kokusu sezmeye çalışırlardı. Parlamentoya 158 kişi girmiştik. Bunların hangisi imam hatipli diye kafalarına göre bir araştırma yapmışlar. Birinci sıraya da beni yazmışlar. Ben imam hatip lisesi mezunu değilim. Ben Manisa Lisesi mezunuyum. Düz lise mezunuyum ama lafıma bakmışlar, ibadetime bakmışlar, 'olsa olsa bu imam hatipli olur' demişler. Ben imam hatipte okumadım. Bunu şahsım için belki bir eksiklik olarak görebilirim. İmam hatipten mezun olup da bir yerde kaymakam olmaya, başka güzel yerlere gelmeye, üniversite imtihanlarında ilk dereceyi imam hatip mezunları yapmaya başlayınca o zaman tehlike olduğunu zanneden birileri devreye girdi. Hiç geçmişe dönmeyelim. Bugün inşallah bu okullarımızın güzel eğitim vereceğine öğrencilerimiz için çok iyi bir tercih olacağına inanıyorum. İmam hatip mezunlarının da ülkemiz için çok yararlı hizmetlerde bulunduğunu biliyoruz."
YENİ İMAM HATİP LİSESİ İSTEYEN GENÇ KIZ PANKART AÇTI
Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler, Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeker ile birlikte açılış kurdelesini kesti.