'O hasta, üzerine yıkılmıştır'
Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Ömer Güney'in Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Polatpaşa köyündeki hemşerileri olayın şaşkınlığını yaşıyor. Ömer Güney'in köylüleri, 5 yaşındayken köylerinden ayrılan o 'çocuğun' böyle bir olaya karışmasına inanamadıklarını söyledi.
BEYNİNDE TÜMÖR VAR
Ömer Güney'in babası İsmet Güney'in kuzeni olan Orhan Güney, yeğeninin sara hastası olduğunu, beyninde tümör bulunduğunu öne sürerek "Ömer'in hasta olduğunu ve hastalığı nedeniyle 1 saat öncesini hatırlamadığını biliyoruz. Bu olayı yapanlar Ömer'in hastalığını bildikleri için suçu onun üzerine atmak istediler. Bizim köyümüzde PKK ile bağlantılı hiç kimse bu güne kadar olmadı, olmaz da" dedi.
AİLESİ ÜLKÜCÜ
Köyün muhtarı Muhammet Ahmet Öztürk de "Ailesinde sicili bozuk hiç kimse yoktu. Ömer yapmamıştır ama yaptıysa bile kandırılmıştır, beyni yıkanmıştır" dedi. Ailenin aktif görev almasa da ülkücü olarak bilindiğini vurgulayan Öztürk, "Biz olayın Ömer Güney'in üzerine yıkılmaya çalışıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.
KÖYDE KÜRT YOK
