Son dakika: PKK Sincar'ı terk etti mi? Abdullah Ağar'dan çarpıcı yorum: Sincar Dağı'ndaki tünellere gizleniyorlar
Irak'ta tüm silahlı yapıların Musul'a bağlı Sincar ilçesini terk ettiği iddia edildi. Güvenlik kaynakları, Irak'tan gelen bu açıklamayı doğrulamadı. Teröristlerin hala bölgede olduğunu bildirdi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ağar, PKK'nın Sincar Dağı'nda yaptığı hazırlıklara dikkat çekti, yer altının tüneller ile örüldüğünü söyledi. Ağar, Sincar'dan çıkan teröristlerin Sincar Dağı'ndaki tünellerde saklandığını ifade etti.
Irak'ta tüm silahlı yapıların Musul'a bağlı Sincar ilçesini terk ettiği iddia edilirken, durumun ihtiyatlı şekilde takip edildiğini belirten Türk güvenlik kaynakları ise henüz teröristlerin bölgeden çıktığını teyit etmedi.
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yapılan anlaşmaya göre, Sincar'da araziyi kontrol etme ve güvenliği sağlama görevi federal güçlerindir." ifadelerini kullandı.
Merkezi yönetime bağlı federal polisin ilçenin içinde konuşlandığını kaydeden Hafaci, sınır muhafızlarının da ilçenin dışında, Irak-Suriye sınırında yerini aldığını belirtti.
"Tüm silahlı yapılar, Sincar'ı terk etti." iddiasında bulunan Iraklı sözcü, ilçede varlık gösteren terör örgütü PKK ile "istişare" sürecini şöyle aktardı:
"Merkezi hükümet ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı, anlaşmanın uygulanması için gereken zeminin hazırlanmasında PKK'ya bağlı gruplarla istişarede büyük çaba harcadı. Sincar'daki güvenlik dosyasından Batı Ninova Operasyonlar Komutanlığı sorumludur."
Türk güvenlik kaynakları ise durumun ihtiyatlı şekilde takip edildiğini belirterek, henüz teröristlerin bölgeden çıktığını teyit etmedi.
ABDULLAH AĞAR'DAN A HABER'DE ÇARPICI DEĞERLENDİRME
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, A Haber canlı yayınında Irak'taki son gelişmeleri değerlendirdi. Ağar, PKK'nın bölgeden çıkmadığını ifade etti, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.
Abdullah Ağar'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Irak merkezi hükümeti ile KDP'nin anlaşması neticesinde bu ayın başından itibaren Irak'ın güvenlik kuvvetleri Sincar'a gelmeye başladı. Sayıları da öyle az buz değil. Yaklaşık 10-12 bin polisin Sincar'a geldiğini görüyoruz. Son derece büyük bir güç. Bu güç, Sincar'ı kontrol altına alma iradesi gösteriyor.
Son Dakika! Terör örgütü PKK Sincar'dan çıkarıldı mı? | Video
"YPG/PKK FİİLİ DURUMA GÖRE POZİSYON ALIYOR"
Bu temel fotoğraf son derece önemli. Oradaki anlaşma çerçevesinde terör örgütleri başta olmak üzere resmi olmayan tüm kuvvetler dışarı çıkarılacak.
Şimdi bu böyle mi tecelli mi ediyor, mesele burada. Böyle tecelli etmiyor. Orada resim gelecekte değişebilir. 10-12 binlik kuvvet yapılanması kendisini gösterdi. YPG/PKK ortaya çıkan fiili duruma göre pozisyon alıyor.