SON DAKİKA: Yasaklar ne zaman bitiyor? Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?
Son dakika haberi... Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması sürüyor. Konuya yönelik son dakika gelişmeleri de yakından takip ediliyor. Bu yönde, sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor ve bitiyor sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Yasakların 15 Ocak'ta kalkacağı iddialarının gündeme gelmesi ile beraber bilgi edinme süreci de yoğunluk kazandı. Peki, yasaklar ne zaman bitiyor, 15 Ocak'ta kalkacak mı? Hafta sonu ve hafta iç sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte, İçişleri Bakanlığının yasaklara ilişkin genelgesi
Son dakika haberleri... Ülke genelinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması devam ediyor. Bilindiği üzere, hafta içi belirli saat aralığında, hafta sonu ise kesintisiz bir şekilde kısıtlama uygulanıyor. Vaka sayılarındaki azalmaya bağlı olarak, yasakların ne zaman kalkacağı da vatandaşların bir numaralı gündem maddesi durumunda. 15 Ocak'ta yasakların kalkacağı iddialarının da gündeme gelmesi konuya yönelik araştırmaların artmasına neden oldu.
YASAKLAR NE ZAMAN BİTİYOR, 15 OCAK'TA KALKACAK MI?
Yasakların 15 Ocak'ta kalkacağı ile ilgili iddialar gündeme geldi. Kısıtlamalarla beraber vaka sayısındaki gözle görülür düşüş yaşanırken yasakların kalktığına veya yakın zamanda kalkacağına dair bir karar alınmadı.
HAFTA SONU VE HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ
Bu noktada, hafta içinde akşam saatlerine doğru sokağa çıkma yasağı saatleri ve diğer bilgiler de merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlamaya yönelik genelge geçtiğimiz haftalarda yayınlanırken hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri de duyuruldu. Peki, 7 Ocak 2021 bu akşam sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?
Detaylar şu şekilde;
İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni kararların alındığı anımsatıldı.
Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.
Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde; Hafta içi her gün 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşımayı kullanamayacak.
65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler toplu taşımayı kullanamayacaklar. AVM'ler ve semt pazarlarına HES kodu ile giriş yapılabilecek.
Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler;
Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir. Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya'da ve özellikle Avrupa'da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur. Bu çerçevede 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda;
Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
