Özbey’in annesinden Pervin Buldan ve Kılıçdaroğlu'na tepki
Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen Jandarma Astsubay Başçavuş Semih Özbey’in annesi Sadiye Özbey, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a tepki gösterdi. Özbey, "Misafirlik böyle mi olurdu? Misafire böyle mi yaparlardı? Misafirine hıyanet etti" dedi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte şehit jandarma astsubay başçavuş Semih Özbey'in Malatya Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyaretin ardından anne Sadiye Özbey, terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi. Özbey, "Terör örgütü PKK beni yavrumdan, ciğerimden kopardı. Aynısını kendileri de yaşasın inşallah. Bitsin artık bu terör yeter" dedi.
CUMHURBAŞKANIM EVLADIMI ALMAK İÇİN ÇOK ÇABALADI
Anne Özbey, Milletvekili Çalık'ın kendilerinin yanında geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüştüğünü belirterek, "Pervin Buldan görüşmede evladımın misafir edilip bırakılacağını söyledi. Misafirlik böyle mi olurdu? Misafire böyle mi yaparlardı? Misafirine hıyanet etti. Hıyanetle yavrumun ölümüne sebep oldu. Biz kendilerinin peşine çok düştük. Bir gün bizi kaale almadı. Birkaç kere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Öznur Çalık bizi görüştürdü. Cumhurbaşkanımız, "Sabırlı olun, yavrunuzu getirmek için uğraşıyoruz" dedi ama ona da kalleşlik ettiler. Cumhurbaşkanım evladımı kurtarmak için çok çabaladı ama olmadı" dedi.
BENİM ÇOCUĞUMU HDP ALDI
Özbey, oğlunu terör örgütünden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri ile eylem yaptığını belirterek, "Hacire annenin oğlunu terörün pençesinden kurtarmasının ardından PKK tarafından alıkonulan diğer askerlerin ailelerini aradım. 'Hadi gidelim bizde evlatlarımızı alalım' dedim. Onlarda işlerini bıraktılar, hepimizi Diyarbakır'a gittik. Orada HDP'liler bize sizin çocuklarınızı Cumhurbaşkanı versin dediler. Bende, "Çocuğumu Cumhurbaşkanı alsa onun kapısına giderdim, benim çocuğumu HDP aldı, siz aldınız dedim" diye konuştu.