Son dakika: Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in saklandığı eve baskın! Gözaltılar var...

Son dakika haberine göre; Arnavutluk'ta Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in saklandığı düşünülen eve düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Son dakika: Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’in saklandığı eve baskın! Gözaltılar var...

Son dakika haberleri: Arnavutluk'a kaçtığı belirlenen ve hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğünce oluşturulan beşer kişilik iki ekibin de destek verdiği çalışmalar kapsamında Özer'in Tiran'da kaldığı binaya baskın düzenlendi ve burada Arnavut uyruklu 2 kişi yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.

HAVALİMANINDA KARŞILAMIŞLAR

Yakalanan şüphelilerden birinin Özer'i havalimanında karşıladığı ve saklanmasına yardımcı olduğu tespit edildi.

Son dakika: Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’in saklandığı eve baskın! Gözaltılar var...

NELER OLMUŞTU?

Yerli kripto para borsası Thodex'e erişim 19 Nisan'da durdu.

Thodex, 21 Nisan'da yaptığı açıklama ile işlemlerin durdurulduğunu duyurdu. Böylelikle son günlerin en çok konuşulan olayı da başlamış oldu.

Suç duyuruları sonunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'e yönelik operasyon başlattı.

Son dakika: Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’in saklandığı eve baskın! Gözaltılar var...

Baş şüpheli ve Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan'da Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiği belirlenen Özer'in, bu ülkede bulunduğu teyit edildi.

Bu kapsamda, Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması amacıyla Başsavcılık tarafından düzenlenen evrak İçişleri Bakanlığına iletildi. Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi amacıyla Arnavutluk'ta tutuklanması için Başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığı'nca yapılan tercüme işleminin ardından gereği için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına gönderildi.

Özer hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı.