Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinden A Haber muhabiri ve kameramanına tehdit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlileri A Haber muhabiri ve kameramanına tehditler savurmuştu. BELPA Buz Pateni Spor Salonu’nda görevli Ahmet Haşim’in; Mert Hacıalioğlu ve Oktay Erkek’e “Çekim yapmıyorsunuz di mi? Buradan çok farklı şekilde mi çıkaralım, sizi anlayacağınız dilde mi çıkaralım?” diye tehdit içerici söz söylediği öğrenildi. A Haber Ankara muhabiri Mert Hacıalioğlu ve kameraman Oktay Erkek taraflardan şikayetçi oldu. ABB görevlerinin o skandal ifadeleri, ifade tutanaklarına da girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinden A Haber muhabiri ve kameramanına tehdit!

SABAH'ın; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın; Türkiye'nin buz sporlarında ilk olimpik tesisi BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nu 9 aydır kapalı tutmasına yönelik haberi kamuoyunda geniş yankı buldu.

A HABER TELEVİZYONU MUHABİR VE KAMERAMANINA SÖZLÜ TACİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinin; BELPA Buz Pateni Spor Salonu'na ilişkin haber yapan A Haber Televizyonu Ankara muhabiri Mert Hacıalioğlu ve A Haber kameramanı Oktay Erkek'e sözlü tacizde bulunduğu öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinden A Haber muhabiri ve kameramanına tehdit!
Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinden A Haber muhabiri ve kameramanına tehdit!

A Haber kameramanı Oktay Erkek: "Muhabir arkadaşım Mert Hacıalioğlu ile birlikte Bahçelievler Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan BELPA buz pateni isimli yere haber yapmak için gittik. BELPA'nın bahçesinde yaklaşık 15 dakika çekim yaptık. Mert Hacıalioğlu bana 'Dışarıda bir şey yok. İçeri girelim' dedi. Biz bina kapısına yaklaştığımızda kimseyi görmedik. Bizi içeri girmemiz konusunda uyaran olmadı. Biz de içeri girdik zaten ben içeri girerken kameram kapalıydı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA A.Ş. görevlilerinden A Haber muhabiri ve kameramanına tehdit!

Biz daha sonra üst kata çıktık. Sese ve görüntü almadan orada beklediğimiz esnada arkamızdan bir güvenlik görevlisi ve ismini olay nedeniyle öğrendiğimiz Ahmet Haşim gelerek Mert Hacıalioğlu'na 'Burası özel mülk. Çekim yapamazsınız' dedi. Mert Hacıalioğlu da, söz konusu şahsa 'Zaten çekim yapmıyoruz' dedi, içeri bakmak için girdiğimizi söyledi. Mert Hacıalioğlu, Ahmet Haşim'e 'Siz çıkın, biz de peşinizden geliyoruz' dedi. Ahmet Haşim, Mert Hacıalioğlu'na, 'Çıkın. Yoksa anlayacağınız dilden mi konuşalım?' dedi. Daha sonra Ahmet Haşim polisi aradı. Polis gelene kadar bizi dışarı çıkarmadılar. Ben ve Mert Hacıalioğlu içeride oturarak bekledik. Herhangi bir ses kaydı almadım. Bizim ve karşı tarafın arasında herhangi bir fiziki temas olmadı. Bizim ve karşı tarafın arasında herhangi bir fiziki temas olmadı. Biz karşı tarafa tehdit veya hakaret içerici bir söz söylemedik. Bizi içeri girerken kimse uyarmadı. Eğer uyarmış olsalardı biz içeri girmezdik."