Son dakika haberi: 2 milyarlık bütçe ile kalkınma müjdesi
Son dakika haberi: Afet bölgelerinde yıkılan evlerin yerine inşa edilecek konutlarla ilgili plan önceki günkü AK Parti MKYK'da tüm detaylarıyla görüşüldü. Bölge bölge hedefler ve bütçe belirlendi. Başkan Erdoğan dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısındaki konuşmasında plana değinerek "Devletimizin gücü ve yeniden inşa kabiliyetiyle bunu başaracağız" dedi. İşte 2 milyar bütçe ile kalkınacak olan afet bölgelerine ilişkin son dakika haberinin detayları
Son dakika haberi... Yangın ve sel felaketinde yaraların sarılması için toplam 2 milyar TL bütçe ayrıldı. Önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında yangın ve sel bölgelerinde gece gündüz çalışmalara katılan 7 bakan bilanço hakkında bilgilendirme yaptı. Yangınlarda Antalya'da bin 641, Muğla'da 270 ev ve ahır kullanılamaz hale geldi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapılan bilgilendirme ve değerlendirme sonrasında alınan kararları açıkladı. Bu kararlar kapsamında Erdoğan son dakika açıklamasında, üzücü haberlerin geldiği bölgeden artık geleceğe umutla bakılabilecek yepyeni bir hayat inşa etmek için çalışıldığının altını çizdi.
SON DAKİKA 600 AHIR, 250 KÖY EVİ YAPILACAK
Köylerde konut ve ahır yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk etapta Antalya'ya 600 ahır ve 250 köy evinin yapımı için 12 Ağustos'ta ihaleye çıktı ve ihale sürecini tamamladı. İhale aşamasında olan 611 ahır ve bin 286 konut bulunuyor. Muğla için ise 120 ahır ve 110 köy evi yapımına başlandı. Antalya ve Muğla'daki yangın felaketi için ayrılan bütçe 1 milyar 84 milyon TL oldu.
SEL BÖLGESİNDE BOZKURT'TA 410, BARTIN VE SİNOP'TA 922 KONUT
Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde ise Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 163 bina hasar gördü. Bu binalarda 410 konut, 62 tane ticari dükkan, 16 kamu binası, 37 depo bulunuyordu. Sinop'ta 164 konut ve işyeri kullanılamaz hale geldi. hasar aldı. Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta toplam 181 işyeri, 163 ahır ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Sel felaketinde yıkılan ve hasar gören evlerin yerine Kastamonu, Sinop ve Bartın'a toplam 922 konut ve 170 köy evi yapılacak.