Gezi davasında son dakika: Osman Kavala yeniden hakim karşısında!
Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan işadamı Osman Kavala'nın yargılanmasına devam ediliyor. Gezi olaylarına karışan Çarşı grubu ile birlikte yargılanan Kavala, bu kez duruşmaya katılmadı. İstanbul Adliyesindeki duruşmada diğer sanıkların savunmaları alınıyor. Duruşmayı ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin temsilcilikleri de izliyor. İstanbul Adliyesi önünde CHP milletvekillerinin de aralarında olduğu bir grup da Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın tek tutuklu sanığı olan Osman Kavala, duruşmaya katılmadı. Tutuksuz bazı sanıklar ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu.
KONSOLOSLAR DA İZLEDİ
CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; ABD, Fransa, İtalya, Belçika, Norveç ve İsveç konsolosluk temsilcilikleri ve Hollanda'dan bir milletvekili de duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.
KAVALA'YA TAHLİYE İSTEDİLER
Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde Kavala'ya destek olan bir grup tarafından basın açıklaması yapıldı. Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen grupta CHP'li Özel, Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu da vardı.