CHP'li Tanju Özcan'ın skandal sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Bolu Belediyesi meclis üyesi Hacer Çınar, kendisine ahlaksız sözler sarf eden belediye başkanı Tanju Özcan'a karşı koruma kararı talep etti. Mahkeme; gerekçe kısmında; mağdur kadının iffetine saldırı gerçekleştiği ve psikolojik şiddet uygulandığı gibi maddelerin yer aldığı kararda, önleyici tedbir kararının kabul edildiğini belirtti. Bu karar ile Kadına Karşı Şiddet Yasası kapsamında Türkiye'de ilk kez bir belediye meclis üyesinin belediye başkanından korunmasına karar verilmiş oldu.

CHP’li Tanju Özcan’ın skandal sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Belediye Meclisinde yapılan oylamada oylama için el kaldıran AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar'a yönelik, "Hanımefendi bana niye el sallıyorsunuz ben evli barklı adamım" sözleriyle tepki toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan attığı tweetle "ben iffetimi korudum " deyince bardağı taşıran son damla oldu.

Irkçılığın yanına ahlaksızlığı da ekledi: CHP'li Tanju Özcan'dan Belediye Meclisi'nde skandal sözler | Video



Özür beklenirken bayan üyeyi kendisine bir davranışta bulunmuş gibi göstermeye çalışan Tanju Özcan bir kez daha ulusal gündeme oturdu.

CHP’li Tanju Özcan’ın skandal sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Belediye önünde yapılan protestoların şokunu yaşayan Özcan'a bir şokta Bolu 1. Aile Mahkemesinden geldi. Hakkında Cinsel Taciz suçundan şikayette bulunulan Özcan Hakkında ayrıca Tedbir kararı istendi.

CHP’li Tanju Özcan’ın skandal sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Konuyu acil bir biçimde ele alan mahkeme 01 Haziran 2022 tarihinde yapılan müracaat üzerine, Hacer Çınar lehine koruma kararı verdi.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
CHP’li Tanju Özcan’ın skandal sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Özcan, daha önceki meclis toplantılarında, "Gazoza ilaç, şebeke suyuna şap atma, Şahin K.ve tüp bebek için yardım talebinde bulunan başka bir kadına yaptığı cinsel imâlı espri gibi hususları da değerlendirerek eylemin devam etme ihtimaline karşılık Tedbir Kararı verdi"

Mahkeme, kararın Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kolluk Birimlerince yerine getirilmesi için ayrıca yazı yazdı. Böylece 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddet Yasası kapsamında Türkiye'de ilk kez bir Belediye Meclis üyesinin Belediye Başkanından korunmasına karar verilmiş oldu.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!