Başkan Erdoğan ve Biden zirvesi sona erdi! Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin ilk açıklama
İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dahilinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme TSİ 18:50'de başladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir" dedi. Erdoğan ayrıca, tahıl koridoruna ilişkin "Denge politikasıyla süreci çözme gayretindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım" ifadelerine yer verdi. ABD Başkanı Biden, Ukrayna tahılının çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. Öte yandan, görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Açıklamaya göre iki lider Ege ve Suriye'de istikarın önemini konuştu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamındaki görüşmesi TSİ 18:50'de başladı. Başkan Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sona erdi.
BİDEN'DAN F-16 MESAJI
ABD Başkanı Joe Biden'ın "F-16 konusunun Kongre'den geçmesi için gayret edeceğim" dediği öğrenildi.
GÖRÜŞME YAKLAŞIK 1 SAAT SÜRDÜ
Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Madrid'de ikili temaslarına kapsamında ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. Erdoğan ve Biden'ın, IFEMA Kongre Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.
Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.
Başkan Erdoğan ve Biden zirvesi sona erdi! Masada 5 başlık var | Video
BEYAZ SARAY: EGE VE SURİYE'DE İSTİKRAR VURGUSU
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugünkü görüşmesinde Finlandiya ve İsveç ile imzalanan üçlü muhtıradan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ve iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin sürmesini arzuladığını bildirdiğini aktardı.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.
Başkan Erdoğan ve Biden zirvesi sona erdi! Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin ilk açıklama | Video
Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile üçlü muhtıra imzalayarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımına davetin önünü açmasını memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.
Açıklamada, "Liderler, Ege ve Suriye'de istikrarın korunması konusunu da ele alındı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı." ifadeleri kullanıldı.
Başkan Erdoğan görüşme öncesi açıklamalarda bulundu:
Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le görüşmesinde, "NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir." dedi.
Başkan Erdoğan ayrıca, tahıl koridoruna ilişkin "Denge politikasıyla süreci çözme gayretindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım" dedi.



