Batı’dan Doğu’ya bir kapı daha... Badal Tüneli Başkan Erdoğan tarafından açılıyor
Amasya’da yapımı tamamlanan ve Perşembe günü açılacak olan Badal Tüneli’nin açılışını online olarak Başkan Erdoğan yapacak. Badal Tüneli, kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar sebebiyle yaşanan kazaların önüne geçerek, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncülük edecek.
Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Badal Tüneli açılış için gün sayıyor. Perşembe günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın online katılarak açacağı Badal Tüneli trafiği rahatlatacak, kazaların önüne geçecek.
Badal Tüneli Osmancık-Merzifon Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan İki tüpe sahip tünelde sol tüp 921 metre sağ tüp 889 metre uzunluğa sahip olacak. Osmancık-Merzifon karayolu üzerinde yapımı süren Badal Tüneli 2 tüpten oluşuyor.
TRAFİKTE CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA ÖNCÜLÜK EDECEK
Badal Tüneli, kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar sebebiyle yaşanan kazaların önüne geçerek, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncülük edecek. 120 milyon TL maliyeti olan tüneller güçlü bir devlet olmanın en güzel örneklerinden bir tanesi. Trafik kazalarının sık yaşandığı bir bölge olan Kuzey Tetek güzergahı üzerindeki Badallar mevkiinin Badal tünelinin açılmasıyla bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor.
Amasya İl genelinde 9 adet karayolu yatırımının proje toplamının 4 milyar 624 milyon lira. Amasya'ya yapılan önemli yatırımlardan Badal Tüneli ve Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavşağının karayolu ulaşımına nefes aldı.