Haliç’te denizin hali içler acısı... "Balıkların yerini fareler aldı"

Haliç'te denizin kirliliği ve çevreye yaydığı kötü koku bir kez daha gözler önünde serildi. Haliç sahili boyunca denizin kirliliği ve çevreye yaydığı koku arttı. Çöpler sahil boyunu doldurdu, denizde fareler çoğaldı. Sahilde oluşan koku vatandaşları rahatsız etti. Haliç'te yürüyüş yaparken çevre kirliliğinden rahatsız olduğunu dile getiren Murat Alsan (52) SABAH'a yaptığı açıklamada; "Haliç'te balıkların yerini fareler aldı. Sahilin durumundan memnun değilim. Burada çalışılmıyor" dedi.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

Geçtiğimiz yıl da kirliliği ile sık sık gündeme gelen Haliç'te durum değişmedi. Sahil boyunca denizin birçok noktasını atıklar kapladı. Çöpler deniz kıyılarında birikti. Eskiden balıkların yüzdüğü denizde şimdi fareler yüzüyor.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

Çöple ve atıkla kaplanan denizden gelen kokular vatandaşları rahatsız ediyor. Çalışmaların yetersiz olması yaz aylarına girerken esnafta ve vatandaşta tedirginlik yaratıyor.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

Kirlilik her geçen gün artıyor. Sahil boyunca vatandaşları rahatsız eden koku problemi de devam ediyor.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

DENİZDE BALIK DEĞİL FARE YÜZÜYOR

Sahil boyunca Balat'tan, Eyüpsultan'a kadar denizin farklı noktalarında biriken çöpler kötü görüntü oluşturuyor. Adeta yığına dönüşen çöpler sahil boyunca ağır bir kokuya sebep olurken yaz aylarının yaklaşmasıyla tedirginliğe sebep oluyor.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

Eskiden balıkların yüzdüğü sahil boyunda birçok noktada denizin içerisinde lağım farelerinin yüzdüğü görüntülendi.

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

"HALİÇ ESKİDEN DAHA TEMİZDİ"

Uzun yıllardır Haliç sahilinde devamlı olarak yürüyüş yaptığını söyleyen Murat Alsan, Haliç denizi ve sahilinin son durumunu SABAH'a değerlendirdi. Haliç'te çalışmaların yetersiz olduğunu söyleyen Alsan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Haliç’te denizin hali içler acısı... Balıkların yerini fareler aldı

"Haliç eskiden daha temiz vaziyetteydi. Çalışmalar daha iyidi ve daha sık yapılıyordu. Sürekli arıtma çalışmaları yapılırdı. Koku sorunu ya da deniz kıyılarında çöp birikmesi gibi problemler yaşanmıyordu. Açıkçası son 3-4 senedir hiç çalışılmıyor. Çalışmalar üstünkörü şekilde yapılıyor. Kalıcı bir çözüme ulaşılamıyor. Uzun süredir bu sahilde yürüyorum. Daha çok balık vardı. Bunu söyleyebilirim. Balıkların yerini fareler aldı. Fareler gözle görülür derecede çoğaldı. Bunlara ek olarak bir de deniz kötü şekilde kokuyor. Eskiden bu kadar kokmazdı. Eskiden çok daha temizdi. Şu anda sahilin durumundan memnun değilim. Kısacası çalışılmıyor. Yetkililerden bir an önce kalıcı müdahale edilmesini ve sorunların çözülmesini istiyorum" dedi.