İlk adım Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye-İsrail hattında yeni dönem

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önümüzdeki hafta İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'yi ziyaret edeceğini dile getiren Başkan Erdoğan, masada Avrupa'ya giden doğal gazın Türkiye'den geçmesi projesi olduğunu belirtti.

İlk adım Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye-İsrail hattında yeni dönem

Başkan Erdoğan Körfez turu sonrası yurda dönüşte uçakta gazeticilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Gelecek hafta 25 Temmuz Salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, ardından da 28 Temmuz Cuma günü İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ülkemizde misafir edeceğiz. Bu ziyaretlerle de bazı adımları atacağız ve süreç daha da hızlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

İlk adım Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye-İsrail hattında yeni dönem

Netanyahu'nun Türkiye'yi ziyaretine ilişin Başkan Erdoğan'a şu soru yöneltildi;
İsrail medyası son günlerde Netanyahu'nun bu ziyaretine ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Masada İsrail'in doğal gazının Akdeniz'den Türkiye üzerinden Avrupa'ya arzı söz konusu. Bu anlamda Türkiye ile bir anlaşma yapacaklarını söylüyorlar. Türkiye'deki doğal gaz sıvılaştırma tesisleri de onların bayağı ilgisini çekiyor çünkü kapasite çok yüksek. Türkiye'nin bu gazı Avrupa'ya ulaştırması, aynı zamanda onlar açısından, Avrupa açısından da önemli. Avrupa doğal gaz arzı noktasında Rusya ve İran istikrarsızlığı nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Bunun bir avantaj olacağı, Türkiye açısından da bir avantajı olacağı İsrail medyasında gündemde. Buna ilişkin değerlendirmeniz olur mu?

İlk adım Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye-İsrail hattında yeni dönem

EN SAĞLIKLI PROJE DOĞAL GAZIN AVRUPA'YA TÜRKİYE ÜZERİNDEN ULAŞTIRILMASIDIR
Burada zaten en sağlıklı proje, Türkiye üzerimizden doğal gazın Avrupa'ya ulaşmasıdır. Yoksa Akdeniz'den Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı maliyetleri itibarıyla çok fazla. Ama Türkiye'den olduğu zaman hem Türkiye olarak bunu kullanma noktasında karlı bir sürece girmiş olacağız hem de Avrupa'ya bu işin naklinde belli bir oran imkânımız olacak.

İlk adım Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye-İsrail hattında yeni dönem

İLK ADIM BERAT ALBAYRAK'IN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE ATILMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Bey'in döneminde böyle bir adım atılmıştı. O adım kesintiye uğradı. Şimdi ise bu atacağımız adımla ilk defa Netanyahu ile bir temas kuruyoruz. Temennim odur ki bu gelişme, Türkiye-İsrail ilişkilerinde çok daha sıcak bir dönemin başlangıcı olsun.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!