İstiklal Caddesi'nde para saçan maskeliler gözaltına alındı
İstanbul İstiklal caddesinde maske takıp etrafa 1 dolar saçan maskeli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 1’i halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan serbest bırakılırken diğerleri işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medya platformlarında yüzleri maskeli şahıslarca kalabalık arasına dolar fırlatıldığı şeklinde yer alan görüntülere istinaden çalışma başlatıldı.
Yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren şahısların sosyal medya platformunda paylaşımlar yapan bir grup olduğu ve "internet üzerinden kazandığımız paraları muhtaçlara dağıtıyoruz" şeklinde paylaşımlar yaparak söz konusu görüntüleri paylaştıkları tespit edildi.
Çalışmaların devamında şahısların 6 Ağustos günü Beyoğlu ilçesi İstiklal caddesine geldikleri ve olayı gerçekleştirdikleri, olayın ardından bir araç ile Alkent mahallesinde bulunan bir adrese geçtikleri belirlendi.
