SON DAKİKA | Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan A Haber'e özel açıklamalar! "Türk mühendisler dünyaya damga vurdu
Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, A Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, "Teknolojide yeni çığırlar açmayı hedefliyoruz. Türkiye Ay misyonunu iki aşamada gerçekleştirecek. Türkiye bunu yapabilir" dedi. Selçuk Bayraktar ise Türkiye'nin savunma sanayii alanında geldiği noktaya dikkat çekti ve "AKINCI'dan tutun da HÜRJET'e, KIZILELMA'dan GÖKBEY'e bunların hepsi Türk mühendisleri tarafından tasarlanan araçlar. Bunların kimisi dünyaya damgasını vurmuş hava araçları." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Kacır ve Bayraktar, Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayii ve teknoloji alanlarında büyük gelişme kaydettiğinin altını çizerek önemli bilgiler paylaştı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamalarından satır başları:
"Biz 2018'den bu yana TEKNOFEST'ler düzenliyoruz. Bugüne dek 4 TEKNOFEST'i İstanbul'da düzenledik. Samsun'da, Gaziantep'te ve Azerbaycan'da düzenledik. 2023 için bir karar almıştık Cumhuriyetimizin 100. yılında 3 büyükşehrimizde 3 TEKNOFEST'i buluşturalım demiştik. Ankara'da ilk kez düzenliyoruz. Ankaralıların da TEKNOFEST'e hasret olduklarını gördük. Muazzam bir ilgi var. Biz nihai katılımı son gün akşam açıklayacağız ama hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda muazzam bir coşku vardı. Dün ve bugün de bu coşku devam etti. İstanbul'a yakın bir katılım olacağını tahmin ediyoruz. Cumartesi ve pazar zannediyorum rekorlara imza atacağız.
"TÜRKİYE BUNU YAPABİLİR"
Teknolojide yeni çığırlar açmayı hedefliyoruz. Türkiye Ay misyonunu iki aşamada gerçekleştirecek. İlk erişimde, Dünya yörüngesinden Ay yörüngesine kendi ateşlediğimiz bir hibrit roket motoru ile geçiş yapacağız ve Ay'a sert iniş yapacağız. Ama birkaç yıl sonra yeryüzünden fırlatmayı da kendi imkanlarımızla yapmak ve Ay'a yumuşak iniş gerçekleştirerek Ay yüzeyinde araştırma yapacak bir uzay aracı geliştirmek istiyoruz. Türkiye bunu yapabilir.
KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
Hayal kırıklığına uğradık. Bu ülke çok daha iyi bir muhalefet hak ediyor. Bu ülke Türkiye'nin geleceği konusunda milletiyle omuz omuza olan her hal ve şartta bu projeleri kayıtsız şartsız destekleyen bir muhalefet hak ediyor. Ben ümit ediyorum önümüzdeki dönemde iktidarıyla muhalefetiyle bu konuda artık tam bir birlik içinde oluruz. Türk milleti bu birliği sağlamıştır."
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise şöyle konuştu:
"7'den 77'ye herkese hitap eden bir festival. Kendini milli teknoloji hamlesine adamış bir anlamda ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh yarınları için milli teknoloji geliştirmesini kavramış bunun için emek veren dua eden buradaki gençlerimize teknolojinin şampiyonlarına dua eden destek veren herkes bu kuşağın parçası bu anlamda. Biz yarışmalarımızda çok daha ileriki yaşlardan da katılımlar olduğunu gördük büyük bir heyecanla katılan yarışmacılarımız da oldu.