SON DAKİKA | Azerbaycan tezkeresi TBMM'de kabul edildi

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

SON DAKİKA | Azerbaycan tezkeresi TBMM’de kabul edildi

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tezkerede, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından imzalanan 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri'de öngörülen faaliyetlerin devam ettiği kaydedildi. Azerbaycan'ın Antiterör Operasyonu ile bölgedeki fiili işgalin sona erdiği kaydedilirken; henüz barış anlaşması imzalanmaması nedeniyle nihai çözüme ulaşılamadığı aktarıldı. Karabağ'da, Türkiye ve Rusya Federasyonu askeri güçlerinden oluşan Ortak Merkez'in de faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.