Gururun en büyüğü: Böyle bir merkez dünyada yok!
Başkan Erdoğan’ın ‘Rüyamdı’ dediği şehir hastanelerinden 24’ü bugün faaliyette. Yapımı devam eden 14 şehir hastanesinden biri de Sancaktepe’de. 6 ayrı hastaneyi bünyesinde barındıracak dev kompleks 4 bin 100 yatak kapasitesi ve alanıyla Türkiye’nin en büyüğü olacak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Benim rüyam' diyerek çizdiği vizyonla inşa edilen şehir hastanelerinin en büyüğü İstanbul Sancaktepe'de yükseliyor. Türkiye'nin pandemi döneminde dünyayı imrendiren güçlü sağlık altyapısının en önemli zinciri olacak hastanenin inşasına geçtiğimiz ekim ayında başlanmıştı.
4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın da yer aldığı askeri arazi üzerine pandemiyle mücadele için yapılan bin 8 yatak kapasiteli Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin bitişiğindeki dev sağlık üssü 1.5 milyon metrekare üzerine 4 bin 100 yataklı olarak planlandı. Projenin tamamlanmasıyla Feriha Öz ve Sancaktepe Şehir Hastanesi birleşecek ve bu kompleks 5 bin 108 yatak kapasitesine ulaşacak. SABAH, bölgedeki hummalı çalışmaları yerinde izledi.
BAĞIMLILAR, EKİM YAPARAK, ATA BİNEREK HAYATA BAĞLANACAK
Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin öne çıkan özelliklerinden biri dünyada alkol ve madde bağımlılarının tedavisi için bir ilk olan Bahar Merkezi'ni bünyesinde barındırması. 50 yataklı rehabilatasyon merkezi villa tarzında yapılacak bağımsız birimlerden oluşacak. Oluşturulacak tarım alanları, seralar ve atların bulunduğu padoklarla burada tedavi görenler hayata yeniden bağlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "AMATEM, ÇEMATEM lojmanları da burada olacak" dedi.